Batışı kripto para dünyasını yerinden oynatmıştı: Borsasının paralarına devlet el koymuş

Batışı kripto para dünyasını yerinden oynatmıştı: Borsasının paralarına devlet el koymuş

Kripto para dünyasını yerinden oynatacak şekilde iflas eden FTX borsasının merkezi Bahamalar’da, batan borsaya ait 3,5 milyar dolar değerindeki varlıklara el koyulduğu açıklandı.

Bahamalar’ın Menkul Kıymetler Komisyonu, kripto para borsası FTX'ten 3,5 milyar dolar değerindeki varlıklara el koyduğunu ve bunları alacaklılara ve borsanın eski müşterilerine iade etmeyi planladığını açıkladı.

Komisyon, FTX’in Bahamalar'daki bir yan kuruluşu olan FTX Digital Markets'in gözetimi veya kontrolü altındaki tüm dijital varlıkları "saklama" için kendi dijital cüzdanlarına aktardığını söyledi.

PARALARIN CİNSİ BİLİNMİYOR

Menkul Kıymetler Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, "12 Kasım 2022'de komisyonun kontrolü altındaki dijital cüzdanlara aktarılan dijital varlıklar, Bahamalar Yüksek Mahkemesi komisyona talimat verene kadar komisyon tarafından geçici olarak tutulmaktadır” denildi ve ele geçirdiği dijital varlık türleri hakkında daha fazla ayrıntı vermeden varlıkların "transfer sırasındaki piyasa fiyatlarına göre" 3,5 milyar dolardan fazla değer biçildiğini söyledi.

ESKİ CEO YARGILANIYOR

Bir zamanlar dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX, kasım ayında müşterilerin bilançosunun gerçek durumuyla ilgili korkular arasında borsadan milyarlarca dolarını çekmeye çalışmasının ardından çöktü.

Bahamalar'da bulunan şirketin kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried daha sonra ABD'de dolandırıcılıkla suçlanıyor. Geçen hafta ABD'ye iade edildi ve 250 milyon dolarlık kefaletle serbest bırakıldı. 30 yaşındaki Bankman-Fried'in 3 Ocak'ta New York'taki bir federal mahkemede bu suçlamalara karşı savunma yapması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN