Kripto para piyasasını sarsan itiraf: Milyonlarca kişiyi dolandırdık

Kripto para piyasasını sarsan itiraf: Milyonlarca kişiyi dolandırdık

Kripto para dünyasını sarsan FTX borsasının kurucusu Sam Bankman-Fried, batan şirketinin merkezi olan Bahamalar’dan ABD’ye götürülürken, yatırımcıların milyarlarca dolarını yok eden şirketten yakın arkadaşları, dolandırıcılık suçlamalarını kabul etti.

ABD’nin Manhattan Savcısı Damian Williams, Alameda Research'ün eski CEO'su Caroline Ellison ve FTX'in kurucu ortağı Gary Wang'ın kripto ticaret platformunda yatırımcıları dolandırma suçunu kabul ettiklerini söyledi.

Wang'ın avukatı olan Ilan Graff yaptığı açıklamada, "Gary, eylemlerinin sorumluluğunu kabul etti ve işbirliği yapan bir tanık olarak yükümlülüklerini ciddiye alıyor" dedi.

ESKİ MİLYARDERİN ÜZERİNDEKİ BASKI ARTTI

Bankman-Fried'in en yakın eski yardımcılarından ikisinin hükümetle işbirliği yapmaya karar verdiğinin açığa çıkması, eski milyarder üzerindeki baskıyı önemli ölçüde artırdı.

Williams, "FTX veya Alameda'da işlenen suçlara katıldıysanız, şimdi bunun önüne geçmenin zamanı geldi. Hızlı ilerliyoruz ve sabrımız sonsuz değil. Geçen haftaki duyurunun son açıklamamız olmayacağını da söyledim ve bir kez daha açıklığa kavuşturmama izin verin, bugünkü de değil" diye ekledi.

‘AMERİKAN TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK DOLANDIRICILIK’

Manhattan'daki federal savcılar geçen hafta Bankman-Fried'i, Williams'ın "Amerikan tarihindeki en büyük mali dolandırıcılıklardan biri" olarak adlandırdığı olayda, Alameda Research'teki zararları kapatmak için FTX’teki müşteri varlıklarından milyarlarca dolar çalmakla suçladı. 30 yaşındaki eski kripto para kralı, FTX'teki risk yönetimi başarısızlıklarını kabul etti, ancak cezai sorumluluğu olduğuna inanmadığını söyledi.

32 milyar dolarlık borsa 11 Kasım'da iflasını verirken, Bankman-Fried aynı gün CEO olarak görevinden ayrıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN