Biden'a MAPIM Başkanı Mohd Azmi'den tepki

Biden'a MAPIM Başkanı Mohd Azmi'den tepki

ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan'da 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımasından sonra MAPIM Başkanı Mohd Azmi Abdul Hamid'den de tepki geldi. Mohd Azmi, Biden'ın Türkiye'nin düşmanlarına hizmet ettiğini söyledi. Hindistan'ın Keşmir ve İsrail'in Filistin katliamını hatırlatan Mohd Azmi, Biden'ın bu duruma sessiz kalmasını eleştirdi.

MAPIM( Malezya İslam Teşekkülü Danışma Kurulu)'dan ABD Başkanı Joe Biden'a tepki geldi. MAPIM Başkanı Mohd Azmi "Batı ülkeleri, Osmanlı zamanında Türk ordusunun Birinci Dünya Savaşı'nda işlediği iddia edilen sözde soykırıma ilişkin sesini çıkartırken İsrail'in Filistin'de ve Hindistan'ın Keşmir'de hala uygulamayı sürdürdüğü soykırıma sessiz kalmaktadır." ifadelerini kullandı.

Biden, 24 Nisan'da yaptığı açıklamada 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıdığını şu sözlerle yazılı olarak açıklamıştı:

"Her yıl bugün Osmanlı dönemindeki Ermeni soykırımında ölenleri hatırlıyoruz ve böyle bir zulmün bir daha yaşanmaması için taahhüdümüzü yeniliyoruz."

TEPKİLER ART ARDA GELDİ

Biden'ın 'soykırım ' açıklamasına ilk tepki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan gelmişti. Çavuşoğlu,"Biden'ın 1915 olayları ile ilgili yayımladığı mesajındaki 'soykırım' ifadesine "Tek dayanağı popülizm olan bu açıklamayı tümüyle reddediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.  Çavuşoğlu'nun tepkisinden sonra art arda Biden'ın 'soykırım' ifadesine yönelik tepkiler ve açıklamalar geldi. Malezyalı kuruluş MAPIM( Malezya İslam Teşekkülü Danışma Kurulu)'dan da tepki geldi. MAPIM Başkanı Mohd Azmi Abdul Hamid Biden'ı şu sözlerle kınadı:

"Batı ülkeleri, Osmanlı zamanında Türk ordusunun Birinci Dünya Savaşı'nda işlediği iddia edilen sözde soykırıma ilişkin sesini çıkartırken İsrail'in Filistin'de ve Hindistan'ın Keşmir'de hala uygulamayı sürdürdüğü soykırıma sessiz kalmaktadır." 

HİNDİSTAN'IN KEŞMİR KATLİAMINI HATIRLATTI

Mohd Azmi, bir asır önce yaşanmış bir hadisenin tarihçilerin yorumuna bırakılması gerektiğini belirterek, 1947'den beri Hindistan ordusunun yaklaşık 600 bin Keşmirliyi katlettiğini hatırlattı. İsrail'in milyonlarca Filistinliye yaptığı katliamı da hatırlatan Mohd Azmi, "Biden, neden Keşmir ve Filistin'deki insanlık dramına karşı tavır almamaktadır" diyerek tepkisini yineledi.

"TÜRKİYE'NİN DÜŞMANLARINA HİZMET EDİYOR"

Biden'ın Ermenistan'ın iddialarından yana taraf tutarak, Türkiye'nin içişlerine müdahale ettiğini belirten Mohd Azmi, bir asır önce yaşanmış bir hadisenin tarihçilerin yorumuna bırakılması gerektiğini kaydederek, "ABD bu tavrıyla Türkiye'nin düşmanlarına hizmet etmekte ve Türkiye'nin istikrarının altını oymaktadır" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN