Bölgede tansiyon yükseliyor: Çin'den Tayvan'a havadan ve denizden kuşatma

Bölgede tansiyon yükseliyor: Çin'den Tayvan'a havadan ve denizden kuşatma

Tayvan, adanın etrafında çok sayıda Çin uçağı ve Çin gemisinin faaliyet gösterdiğini açıklayarak Pekin tarafından iki yandan kuşatma altında olduklarını duyurdu.

Tayvan Milli Savunma Bakanlığı, adanın çevresinde 17 Çin uçağı ve altı Çin gemisinin faaliyet gösterdiğini söyledi. Bakanlık ayrıca, normal zamanlarda iki taraf arasında resmi olmayan bir bariyer görevi gören Tayvan Boğazı'ndaki orta çizginin sekiz Çin uçağı tarafından geçildiğini belirtti.

'PEKİN KIŞKIRTICI HAMLELER YAPIYOR'

ABD Temsilciler Meclisi Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretiyle yükselen Çin-Tayvan gerginliği, Pekin'den art arda gelen askeri hamlelerle daha da kızışıyor. Çin, söz konusu gerilimden Washington'u sorumlu tutarken, ABD Hava Kuvvetleri Sekreteri Frank Kendall Çin ordusunun Tayvan çevresinde yaptığı tatbikatlara atıfta bulunarak Pekin'in 'çok kışkırtıcı' hamleler yapmakla suçladı.

Geçtiğimiz gün de Tayvan Milli Savunma Bakanlığı, Çin Halk Kurtuluş Ordusuna ait 51 savaş uçağı ve 6 savaş gemisinin Tayvan’ın "Hava Savunma Tanımlama Sahasına" girdiğini duyurmuş, bu uçakların 25’inin de orta çizgiyi geçtiği aktarılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN