Böyle patronlar da var: Çalışanlarına 10’ar bin dolar ve First Class uçak bileti dağıttı

Böyle patronlar da var: Çalışanlarına 10’ar bin dolar ve First Class uçak bileti dağıttı

Ünlü firma Spanx'in kurucusu ve CEO'su Sara Blakely, bir partide Spanx'ın 1,2 milyar dolarlık satışının şerefine çalışanlarının her birine 10'ar bin dolar ikramiye ve ikişer tane birinci sınıf uçak bileti hediye etti.

Spanx, bir çeşit iç çamaşırı şirketi. Şirketin ürünlerine İngilizcesiyle “shapewear” adı veriliyor, yani “şekillendirici.” Ama bunlar korse değil, özel bir kumaştan üretilmiş ürünler. Şirket, Sara Blakely tarafından 2000 yılında kuruldu ama özellikle son yıllarda ciddi bir fenomene dönüştü, satışlarını çok arttırdı. Birkaç gün önce, dünyaca ünlü yatırım devi Blackstone, şirketin çoğunluk hissesini toplam 1,2 milyar dolarlık değerleme üzerinden satın aldı. Bu alımın gerçekleşmesi sonrası, şirket kurucusu ve CEO’su Sara Blakely’nin çalışanlarına bir sürprizi vardı: Bütün çalışanlara hem 10’ar bin dolar ikramiye verdi hem de iki tane birinci sınıf uçak biletleri hediye etti.

Dünyaca ünlü yatırım devi Blackstone, ünlü iç çamaşır şirketi Spanx'in çoğunluk hissesini 1.2 milyar dolarlık değerleme üzerinden satın aldı.

The Guardian'ın haberine göre; Şirketin 21.yılının kutlandığı bir partide CEO Sara Blakely, teşekkür etti ve şirketin macerasından söz etti. Blakely, Spanx’i 200 yılında yalnızca 5 bin dolarla kurduğunu, bir gün şirketin değerini 20 milyon dolar yapacağını söylediğini ve insanların buna güldüğünü ifade etti.

CEO, partideki konuşmasında tüm çalışanlara 10 bin dolar ikramiye ve iki kişilik birinci sınıf uçuş bileti verileceğini söyledi. Blakely şöyle konıştu:

“Seyahate gidince güzel bir yerde yemek yemek, güzel bir otelde kalmak isteyebilirsiniz. Bu nedenle herkese 10'ar bin dolar ikramiye de veriyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN