Casus balon krizi büyüyor! ABD'den tehdit gibi açıklama: Çin'i alt etmeye hazırız

Casus balon krizi büyüyor! ABD'den tehdit gibi açıklama: Çin'i alt etmeye hazırız

ABD'li yetkililerden yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Pekin'e planladığı geziden sadece birkaç gün önce Çin’e ait bir casus balonun birkaç gündür ABD üzerinde uçtuğunu söylemesinin ardından Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre'den tehdit gibi açıklama geldi. "Bu balonun hava sahamızda bulunması, egemenliğimizin yanı sıra uluslararası hukukun da açık ihlalidir ve kabul edilemez." diyen Pierre, "Çin'i alt etmeye hazırız." dedi.

ABD ile Çin arasındaki casus balon krizi devam ediyor. ABD'li yetkililerden yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Pekin'e planladığı geziden sadece birkaç gün önce Çin’e ait bir casus balonun birkaç gündür ABD üzerinde uçtuğunu söyledi.

Bunun üzerine Blinken, gelecek hafta yapılması planlanan Pekin ziyaretini ertelemişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD Başkanı Biden'ın Philadelphia'daki programı için bulunduğu uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'KABUL EDİLEMEZ'

ABD hava sahasında bulunan Çin'e ait balona ilişkin soruları yanıtlayan Jean-Pierre, "Bu balonun hava sahamızda bulunması, egemenliğimizin yanı sıra uluslararası hukukun da açık ihlalidir ve kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Jean-Pierre, Çin yetkililerinin balonun ABD hava sahasına girmesine ilişkin "üzüldüklerini" açıklamalarından haberdar olduklarını belirterek, "Başkan her zaman Amerikalıların güvenliğini ve Amerikan halkının güvenliğini ilk sıraya koyar." dedi.

'ÇİN'İ ALT ETMEYE HAZIRIZ'

Sözcü Jean-Pierre, "Bu Başkan'ın yönetimi altında Çin'i alt etmeye, ulusal güvenliğimizi korumaya ve özgür ve açık bir Hint Pasifik'i ilerletmeye her zamankinden daha fazla hazırız." şeklinde konuştu.

Biden'ın Salı gününden itibaren söz konusu balonla ilgili bilgilendirildiğini aktaran Jean-Pierre, Başkan'ın Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Çin ziyaretini ertelemesiyle ilgili kararını da desteklediğini bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN