Cezayir'de yolsuzluk operasyonu büyüyor

Cezayir'de yolsuzluk operasyonu büyüyor

Cezayir'de bir süredir devam eden yolsuzluk soruşturması genişliyor. Soruşturma kapsamında Cezayir Ekonomi Bakanı ve Eski Emniyet Müdürü de ifade verdi.

Cezayir devlet televizyonunun aktardığına göre, Loukal savcı tarafından sorguya alındı. Eski Emniyet Genel Müdürü Abdelghani Hamel’in de ifade verdiği belirtildi. Hamel, geçen yıl Buteflika tarafından ‘sebep gösterilmeden’ görevden alınmıştı.

Mahkeme daha önce Loukal’ı, devlet kasasının suiistimal edilmesine dair yürütülen soruşturma çerçevesinde ifadeye çağırmıştı.

RÜŞVET SORUŞTURMASI BÜYÜYOR

Devam eden rüşvet soruşturması kapsamında, istifa eden Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika’ya yakınlığıyla bilinen ve ülkenin en zengin işadamı olan Issad Rebrab tutuklanmıştı. Rebrab, yolsuzlukla suçlanıyor.

Cezayir Genelkurmay Başkanı Ahmed Kayid Salih, yargıya yaptığı çağrıda Buteflika döneminde kamuoyuna yansımış ancak üstü kapatılmış yolsuzluk dosyalarının yeniden açılması konusunda ‘yargının daha hızlı davranmasını’ istemişti.

Salih daha önce yaptığı bir açıklamada da siyaset, bürokrasi, ordu ve iş dünyasından isimlerin bulaştığı yolsuzluk skandallarını isim isim zikrederek, bu dosyaların yeniden açılacağını belirtmişti.

BUILEFİKA YÖNETİMİNDEN KİMSEYİ İSTEMİYORLAR

Cezayirliler, ülkelerindeki yolsuzluklardan hesap sorulmasını talep ediyor ve Buteflika rejiminin sembol isimlerinin geçiş döneminde yer almasını istemiyor.

Cezayir’de 1999’da yönetime gelen Buteflika’nın beşinci dönem için bir kez daha adaylığını koyması ülke çapında protestolara neden olmuştu. Protestoların ardından Buteflika görev süresi dolmadan 2 Nisan’da istifa etse de, ülkedeki tepki devam etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN