İçindeki herkes yaşamını yitirmişti: Çin'de düşen uçak için kan donduran rapor

İçindeki herkes yaşamını yitirmişti: Çin'de düşen uçak için kan donduran rapor

Çin’in Guangşi Cuang Özerk Bölgesi'nde mart ayında düşen uçağın kasıtlı düştüğü iddia edildi. Raporda uzmanların uçakta mekanik bir arıza olmadığını söylediği ve uçağın kasıtlı olarak burunlamasına dalışa geçtiğine dikkat çekildi.

Çin'de mart ayında düşen uçak hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. ABD tarafından hazırlanan raporda uçağın kasıtlı olarak düşürülmüş olabileceği öne sürüldü.

ABD'li yetkililer tarafından yapılan bir ön değerlendirmeye dayandırılan raporlara göre, müfettişler şimdiye kadar uçakta herhangi bir mekanik veya teknik arıza bulamadıklarını aktardı.

"KASITLI OLARAK DALIŞA GEÇTİ"

NTV'de yer alan bir habere göre, ABD medyası, uçuş verilerinin mart ayında düşen China Eastern Airlines uçağının kasıtlı olarak burundan dalışa geçtiğini gösterdiğini belirtti.

Kunming-Guangcou seferini yapan China Eastern Hava Yollarına ait "5735" sefer sayılı uçak, 21 Mart'ta öğle saatlerinde Guangşi Cuang Özerk Bölgesi'nin Vocou şehrinin Tıng ilçesi kırsalındaki ormanlık alana düşmüştü.

"SÖYLENENİ YAPTI"

Çin Sivil Havacılık İdaresinden yapılan açıklamada, uçakta 123'ü yolcu, 9'u mürettebat 132 kişinin bulunduğu ve tamamının hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Wall Street Journal, ABD yetkililerinin kazanın nedenine ilişkin ön değerlendirmesini bilen bir kişiye atıfta bulunarak, "Uçak, kokpitteki biri tarafından söyleneni yaptı" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN