Çin’in Uygur Türklerine zulmüne en acı örnek: Babasının ölümünü yedi ay sonra öğrendi

Çin’in Uygur Türklerine zulmüne en acı örnek: Babasının ölümünü yedi ay sonra öğrendi

Çin’in Sincan bölgesinde yaşayan Uygur Türklerine yönelik uzun yıllardır süren zulmüne en acı örneklerden biri yürek burktu. Uygur Araştırmalar Merkezi İcra Direktörü Abdülhakim İdris, babası Abdülkerim Zikrullah İdris’in vefat haberini yedi ay sonra aldı.

Çin aşırıcılığa karşı mücadele bahanesiyle Doğu Türkistan’da başlattığı Uygur Türklerine karşı sistematik zulmünü dünyanın gözü önünde sürdürürken, Uygur Araştırmalar Merkezi İcra Direktörü Abdülhakim İdris, babası Abdülkerim Zikrullah İdris’in vefat haberini yedi ay sonra aldığı bildirildi.

‘YAPAY ZEKA VE NANO TEKNOLOJİ ÇAĞINDA…’

Acı haberi sosyal medya hesabından duyuran Abdülhakim İdris’in eşi ve aynı zamanda Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kayınpederim Abdülkerim Zikrullah İdris'in ocak ayında 81 yaşında vefat ettiğini yedi ay sonra bugün öğrendik” ifadelerini kullandı.

Eşinin babasıyla en son 2017 yılında görüştüğünü bildiren Abbas, iki bin 298 gün sonra babalarından aldıkları haberin ölüm olduğunu kaydetti. Aktivist olan Abbas ayrıca, “Yapay zeka ve nano teknolojilerin konuşulduğu çağda, benim gibi Uygurlar sevdiklerimizin nerede olduğunu veya sağlıklarını bile bilmiyor” diye ekledi.

dededdr.jpg
Uygur Araştırmalar Merkezi İcra Direktörü Abdülhakim İdris

ANNESİNDEN YILLARDIR HABER YOK

Annesinden yıllardır haber alınamazken, babasının vefatına ilişkin konuşan İdris, “Bir oğul olarak kalbim buruk, son yıllarında babamla vakit geçiremedim. Güzel anılar bir film gibi gözlerimin önünde geçmeye başladı. Babam inanan, çalışkan ve adanmış bir adamdı. Beni bugün olduğum gibi yetiştirdi ve halkımız için çaba göstermem için bir yola soktu. Özgürlük ve adalet bedelsiz gelmez, Doğu Türkistan halkının ödediği ve ağır bir şekilde ödemeye devam ettiği bedel budur. Bir soykırım sırasında memleketinde vefat eden babamı şehit olarak görüyorum, Allah'ın ona cenneti bahşetmesi için dua ediyorum ve bir gün orada tekrar bir araya gelmesi için dua ediyorum” şeklinde kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN