Kara propagandaya en az 275 milyon dolar: Çin’in ABD’deki ‘medya patronu’ deşifre oldu

Kara propagandaya en az 275 milyon dolar: Çin’in ABD’deki ‘medya patronu’ deşifre oldu

Son yıllarda küresel ölçekte etkisini artırmaya çalışan Çin yönetiminin Batı dünyasındaki medya ayağı ortaya çıktı. ABD basınının yaptığı bir araştırmada, Neville Roy Singham isimli iş insanının bağlantıları ortaya koyularak Çin propagandası için en az 275 milyon dolar harcadığı belirtildi.

Dünya genelinde etkisini artırmaya çalışan Çin’den yetkililerin, çeşitli ülkelerde ülke politikalarını yaymak ve propagandasını yapmak için ABD’li iş insanı Neville Roy Singham’ı kullandığı ortaya çıktı.

The New York Times tarafından hazırlanan araştırmada, Çin’in dünya çapındaki propagandalarını finanse etmek için "en az 275 milyon dolar" harcayıp ve bunları "bağımsız içerik" şeklinde perdeleyip Çin hükümetiyle "yakın çalıştığı" belirtildi.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN PROPAGANDA AYGITLARI

Araştırmaya göre, finansmanı "kar amacı gütmeyen gruplar ve paravan şirketler" aracılığıyla "Massachusetts'te bir düşünce kuruluşu, Manhattan'da bir etkinlik alanı, Güney Afrika'da siyasi parti, Hindistan ve Brezilya'daki haber kuruluşlarına” akıyor.

69 yaşındaki Singham, paravan şirketlerle insan haklarını hiçe sayar bir şekilde Uygur Türklerine yönelik zulmünü sürdürmek, Rusya’nın kanlı Ukrayna işgaline ses çıkarmamak gibi küresel ölçekte Çin yönetiminin tartışmalı politika ve uygulamalarını yansıtmakla suçlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN