Çocukların hayatını paraya değişme

Çocukların hayatını paraya değişme

Pop müziğin kraliçesi Madonna’nın Tel Aviv’de düzenlenecek 2019 Eurovision Şarkı Yarışması’nda sahneye çıkacağı açıklandı. İki şarkılık performans karşılığında 1.5 milyon dolar kazanacak Madonna’ya, Pink Flyod’un efsanevi solisti Roger Waters’dan çağrı geldi: İsrail’de konser vermek kârlı iş. Ama bu, işgalin, etnik temizliğin, çocukların hapsedilmesinin ve silahsız eylemcilerin katledilmesinin meşrulaştırılmasına hizmet ediyor.

Eurovision organizatörlerini yarışmayı İsrail’den başka yerde yapmaya zorlaması için başlatılan açık mektuba imza atan Pink Floyd grubunun efsane basçısı ve solisti Roger Waters, iki şarkı söyleyeceği Eurovision performansı karşılığında 1,5 milyon dolar kazanacak olan Madonna’ya bir mektup yazarak bu yıl Tel Aviv’de düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması’ndaki konserini iptal etmesini istedi. Roger Waters “Son zamanlarda İsrail’de konser veren müzisyen arkadaşlarımın bazıları bunu köprüler inşa etmek ve barış talebini güçlendirmek için yaptıklarını söylüyor. Saçmalık! İsrail’de konser vermek karlı iş ama bu, işgalin, ayrımcılığın, etnik temizliğin, çocukların hapsedilmesinin ve silahsız eylemcilerin katledilmesinin meşrulaştırılmasına hizmet ediyor” dedi.
Dünya çapında 140 sanatçı, İsrail’de yapılacak 64. Eurovision Şarkı Yarışması’nın boykot edilmesine İngiliz The Guardian gazetesinde yayımladıkları şu mektupla destek vermişti: “Filistinliler, özgürlüklerine, adalet ve eşit haklara kavuşana kadar onları temel haklarından mahrum eden devlet ile işler eskisi gibi yürütülmemeli.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN