Çoğu hemşirelere ait 139 çift ayakkabı çalan hırsızdan ilginç savunma

Çoğu hemşirelere ait 139 çift ayakkabı çalan hırsızdan ilginç savunma

Polis tarafından yakalanan ayakkabı hırsızı, ifadesinde çocukluğundan bu yana kadın ayakkabılarına ilgi duyduğunu belirtirken, 2014 yılında aynı suçtan tutuklandığında, "Ayakkabıların kokusunu seviyorum" dediği ortaya çıktı.

Japonya'da akıllara durgunluk veren bir hırsızlık olayı yaşandı. Niigata eyaletinde 139 çift kadın ayakkabısı çalan hırsız yakayı ele verdi.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, özel bir şirket çalışanı olan 47 yaşındaki Tsunehito Isobe, 2 Mart 2021'de Murakami şehrindeki bir ofise izinsiz girerek 500 yen (yaklaşık 40 lira) değerinde bir çift sandalet çaldı.

Hırsızlık olayının ardından tedbir almak isteyen ofisin yetkilileri ise çalıştıkları binaya güvenlik kameraları kurdu. Geçtiğimiz 19 Mayıs 2021'de aynı ofise izinsiz şekilde tekrar giren hırsız, bu kez varlığından haberdar olmadığı güvenlik kameralarına yakalandı.

9e06589e-4950-4e4d-985d-edc512265bfb.jpeg

ÇALINAN AYAKKABILARIN ÇOĞU HEMŞİRELERE AİT

Niigata polisi, Isobe'nin evinde yaptığı aramada model araba ve ayakkabı kutuları içine saklanmış 139 çift kadın ayakkabısı ele geçirdi. Ayakkabıların 77 çiftini hemşirelerin kullandığı sandaletlerin oluşturduğu açıklandı. Şahsın ikametinde ayrıca yakasında isim yazan bir hemşire üniforması ile iki çift kadın çorabı bulundu.

Söz konusu olayı kamuoyuna 24 Haziran 2021'de duyuran Niigata polisi, şahsın evinde ele geçirilen ayakkabıları sergilerken, ayakkabıların çoğunun çalıntı olmasına rağmen hırsızlık ihbarı yapılmadığını belirtti. Güvenlik güçleri, paylaşılan görselde kendi ayakkabılarını gören kurbanları soruşturma konusunda iş birliği yapmaya çağırdı.

aw355488-01.jpg

"KADIN AYAKKABILARINA İLGİ DUYUYORUM"

47 yaşındaki İsobe'nin polise verdiği ifade ise herkesi şaşırttı. "Çocukluğumdan beri kadınların giydiği ayakkabılara ilgi duyuyorum" dediği öğrenilen şüpheli, ayakkabıların yarısını çaldığını, yarısını ise internetten ya da ikinci el eşya satıcılarından aldığını söyledi. İsobe, benzer hırsızlıkları birkaç yıldır yaptığını da itiraf etti.

İsobe'nin aynı suçtan 2014 yılında bir kez daha tutuklandığı öğrenildi. Niigata eyaletindeki eczane, hastane ve bakım evlerinden ayakkabı çaldığı kaydedilen şahsın evinde 244 çift kadın ayakkabısı ele geçirildiği açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN