Cumhuriyetçi senatör F-16 satışını engellemek için tasarı sundu: ABD Senatosu'ndan Türkiye karşıtı hamle

Cumhuriyetçi senatör F-16 satışını engellemek için tasarı sundu: ABD Senatosu'ndan Türkiye karşıtı hamle

ABD Senatosu'nda, Joe Biden yönetiminin Türkiye'ye F-16 satış planına engel olmak için hamle yapıldı. Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul'ün 5 Şubat'ta sunduğu ve kamuoyuna bugün yansıyan yasa tasarısı, Biden yönetiminin Türkiye'ye tedarik etmeyi öngördüğü F-16'lar dahil tüm askeri teçhizat, malzeme ve hizmetlerin satışının yasaklanmasını talep ediyor.

ABD Senatosu’nda Türkiye’ye F-16 satışına itiraz. ABD Senatosu'nda, Joe Biden yönetiminin Türkiye'ye F-16 satış planına itiraz geldi. Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul, Türkiye'ye F-16 satışını engellemek için ortak bir yasa tasarısı sundu.

Paul'ün 5 Şubat'ta sunduğu ve kamuoyuna bugün yansıyan yasa tasarısı, Biden yönetiminin Türkiye'ye tedarik etmeyi öngördüğü F-16'lar dahil tüm askeri teçhizat, malzeme ve hizmetlerin satışının yasaklanmasını talep ediyor.

Cumhuriyetçi senatör Rand Paul 2016 başkanlık seçimi için yarışacak | EuronewsCumhuriyetçi Senatör Rand Paul

KONGRE'DEKİ İTİRAZ SÜRECİ 10 ŞUBAT'TA DOLUYOR

ABD Senatosu'nun Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Paul'ün sunduğu tasarının kabulü için ABD Temsilciler Meclisi ve Senato'da çoğunluğun onayı gerekiyor. Tasarı yasalaşmadığı takdirde satış resmen gerçekleşmiş olacak. İtiraz tasarıları onaylansa bile Başkan Joe Biden'ın veto hakkı bulunuyor. Bu arada Kongre'nin Türkiye'ye yapılacak satışla ilgili itiraz süresi 10 Şubat'ta doluyor.

İsveç'in NATO üyeliğinin Türkiye tarafından onaylanması üzerine Biden yönetimi Türkiye'ye F-16 satışına yeşil ışık yakmıştı.

SATIŞ PAKETİNDE MÜHİMMAT DA BULUNUYOR

ABD Dışişleri Bakanlığı, 27 Ocak'ta Kongre'ye, Yunanistan'a yapılacak F-35'lerin satışına dair bildirimle eş zamanlı olarak, Türkiye'ye 40 adet F-16 Blok 70 savaş uçağı ile 79 adet de F-16 Blok 70 modernizasyon kitinin satışına ilişkin resmi bildirimde bulunmuştu. Türkiye'ye yapılacak yaklaşık 23 milyar dolar tutarındaki satış bildiriminde ayrıca askeri mühimmat, askeri teçhizat ve malzemeler de yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN