Davutoğlu'ndan Gazze trafiği

Davutoğlu'ndan Gazze trafiği

İsrail ve Filistin arasındaki savaş on yedinci gününde sürerken Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu'ndan da ateşkes çağrıları geldi. Davutoğlu Gazze'deki katliamın durması için ateşkes trafiği yürüttüğüne değinerek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Dönem Başkanı Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Carlos Martins Ceglia ile bir araya geldi.

Gazze'deki sivillerin öldürülmemesine ilişkin daha öncede çağrılar yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, BM'ye iletilmek üzere mektuplaşmaların olduğuna dikkat çekti.

Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi ile görüştüğünü duyurdu. Ahmet Davutoğlu'nun konuya ilişkin açıklamaları ise şu şekilde:

yeni-proje-1-002.jpg

"Gazze’de bir an önce ateşkesin sağlanabilmesi için diplomasi trafiği yürütüyoruz.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Dönem Başkanı Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Carlos Martins Ceglia ile bir araya gelerek Gazze konusundaki gelişmeleri ele aldık.

yeni-proje-001.jpg
Carlos Martins Ceglia

Ayrıca, Sayın Büyükelçi’ye Brezilya Devlet Başkanı Sayın Lula Da Silva’ya iletilmek üzere Brezilya’nın BM Güvenlik Konseyindeki tutumunu takdir eden ve sorunun çözümü ile ilgili görüşlerimizi ihtiva eden bir mektup verdik" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN