Dikkat çeken çağrı: Rusya Ukrayna’yla ateşkes imzalayacak mı?

Dikkat çeken çağrı: Rusya Ukrayna’yla ateşkes imzalayacak mı?

Rusya’nın Ukrayna işgali tüm hızıyla devam ederken, ülkenin üst düzey dini otoritesinden beklenmedik bir çağrı geldi. Rus Ortodoks Kilisesi'nin Başpiskoposu Patrik Kirill, hem Rusya hem de Ukrayna güçlerini Noel öncesinde ve sırasında çatışmaları durdurmaya çağırdı.

Noel’i 7 Ocak’ta kutlayan Hristiyanlığın Ortodoks mezhebine mensup Rusya ve Ukrayna’nın liderlerine seslenen Başpiskopos Kirill, "çekişme içinde olan tüm taraflara 6 Ocak saat 12.00'den 7 Ocak saat 24.00'e kadar Noel ateşkesi ilan etme” çağrısında bulundu.

Kirill, ateşkesin amacının Ortodoks mensubu olan kişilerin "Noel arifesi ve Noel günündeki ayinlere katılmasını" sağlamak olacağını belirtti.

‘BÖYLE BİR TEKLİF YOK’

Geçen ay ABD'den yüzlerce dini liderin hem Ukrayna hem de Rusya'nın 24 Aralık ile 19 Ocak arasında bir ateşkes müzakere edebileceğini öne sürmesiyle, savaşın geçici olarak durdurulması için benzer çağrılar yapılmıştı.

Ancak aralık ortasında konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'ya böyle bir teklif gelmediğini ve "bu konunun gündemde olmadığını" söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN