Sri Lanka’da Ditwah kasrıgasının tetiklediği şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymaları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 123’e çıktı. Yetkililer, 130 kişinin kayıp olduğunu, on binlerce kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını ve ulaşılmamış bölgeler nedeniyle can kaybı bilançosunun daha da ağırlaşmasından endişe ettiklerini açıkladı.
Ülkenin afet yönetim merkezi, yaklaşık 44 bin kişinin bulundukları yerlerden tahliye edilerek geçici barınma alanlarına yerleştirildiğini bildirdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, gece boyunca yaşanan heyelanların hala ekiplerin ulaşamadığı yerleşimleri vurduğu görüldü.
Sri Lanka, geçen haftadan bu yana şiddetli hava koşullarıyla boğuşurken, özellikle perşembe günü etkisini artıran sağanak yağışlar, çay üretiminin merkezinde yer alan iç kesimlerde evleri, tarlaları ve yolları sular altında bıraktı, çok sayıda heyelana yol açtı.
ON BİNLER YERİNDEN OLDU, OKULLAR KAPATILDI
Associated Press’te yer alan habere göre yetkililer, kötüleşen hava koşulları nedeniyle ülke genelinde okulların ve kamu kurumlarının kapatıldığını, sınavların ertelendiğini duyurdu. Şiddetli yağışların etkili olduğu bölgelerde çok sayıda ev ve işyeri sular altında kalırken, binlerce kişi güvenli bölgelere tahliye edildi.
