DSÖ 'acil durum' ilan etmişti: Maymun çiçeği vakası en çok hangi ülkede var?

DSÖ 'acil durum' ilan etmişti: Maymun çiçeği vakası en çok hangi ülkede var?

Dünya Sağlık Örgütü’nün maymun çiçeği virüsüne ‘acil durum’ ilan etmesinin ardından Avrupa'da aşılanma başladı. Örgüt, maymun çiçeği virüsünün en İspanya'da görüldüğünü, vaka sayısının 3 bini aştığını açıkladı. Dünya genelinde doğrulanan 16 binin üzerinde vakadan 11 binden fazlası Avrupa ülkelerinde.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) hızla yayılan maymun çiçeği virüsüne karşı dünya genelinde ‘acil durum’ ilan etmişti. DSÖ cumartesi aldığı kararla, maymun çiçeği virüsünün yayılmasını ‘endişe verici acil durum’ olarak tanımlamıştı. Kuruluşun bu kararı, virüsün yayılmasına karşı eşgüdümle müdahaleyi kolaylaştırıyor.

MAYMUN ÇİÇEĞİ AŞISINA İLK ONAY AB'DEN

DSÖ'den sonra Avrupa Birliği Komisyonu da acil durum için adım attı. AB, maymun çiçeği hastalığı için ‘acil durum’ ilan edilince virüse karşı geliştirilen aşıyı onayladı. Diken'de yer alan habere göre AB Avrupa Komisyonu virüse karşı geliştirilen Imvanex aşısına satış izni verdi. Onayın verildiğini Danimarka merkezli biyoteknoloji şirketi Bavarian Nordic duyurdu.

DSÖ maymun çiçeği uzmanı Dr. Rosamund Lewis, açıklamasında, maymun çiçeği vakalarında son durumu değerlendirdi.

EN ÇOK VAKA İSPANYA'DA

Avrupa'nın, virüsün en fazla yayıldığı bölge olduğuna dikkati çeken Lewis, şimdiye kadar 3 bin 125 vakanın görüldüğü İspanya'nın, en çok vaka bulunan ülke olduğunu ifade etti.

Lewis, ABD'de 2 bin 316, Almanya'da 2 bin 268, İngiltere'de 2 bin 137, Fransa'da 1453, Hollanda'da ise 712 vaka bulunduğu bilgisini paylaştı.

Şimdiye kadar DSÖ'nün dünya genelinde doğruladığı 16 binin üzerinde vakadan 11 binden fazlasını Avrupa ülkelerinin oluşturduğunun altını çizen Lewis, virüsün yayılımının süreceği uyarısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN