Sağlık Bakanı Koca'dan endişelendiren açıklama: Maymun çiçeği tehdidi büyüyor

Sağlık Bakanı Koca'dan endişelendiren açıklama: Maymun çiçeği tehdidi büyüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan, Afrika kökenli maymun çiçeği virüsü hakkında endişelendiren bir açıklama geldi. Koca, "Türkiye'de 5 maymun çiçeği vakası tespit edildi. 4 hasta iyileşti, biri tedavi altında" dedi.

Afrika kökenli maymun çiçeği virüsü tüm dünyaya hızla yayılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maymun çiçeği virüsüne ilişkin endişelendiren bir açıklama yaptı. Koca, Türkiye'de vaka sayısının 5 olduğunu belirtti.

5 vaka tespit edildi

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye'de 5 maymun çiçeği vakası tespit edildi. 4 hasta iyileşti, biri tedavi altında." dedi.

Dünyadan ölüm haberleri de peş peşe geliyor

Dünya genelinde hızla yayılmaya devam eden maymun çiçeği virüsünden ülkeler bazında ilk ölüm haberleri de peş peşe geliyor. Nijerya, Brezilya, İspanya, Hindistan ve Gana'dan sonra bir ölüm haberi de Peru'dan geldi. Güney Amerika ülkesi Peru'da maymun çiçeği virüsü nedeniyle ilk kez bir kişi yaşamını yitirdi.

Peru Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede maymun çiçeği vaka sayısının 300'ü aştığı, ilk ölümün kayıtlara geçtiği ifade edildi. Açıklamada, ölen kişinin başkent Lima'da tedavisi devam eden erkek bir hasta olduğu bildirildi.

DSÖ, dünya genelinde acil durum ilan etmişti

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) hızla yayılan maymun çiçeği virüsüne karşı dünya genelinde ‘acil durum’ ilan etmişti. DSÖ cumartesi aldığı kararla, maymun çiçeği virüsünün yayılmasını ‘endişe verici acil durum’ olarak tanımlamıştı. Kuruluşun bu kararı, virüsün yayılmasına karşı eşgüdümle müdahaleyi kolaylaştırıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN