Maymun çiçeği hastası yaşadıklarını anlattı: Acıdan çığlık atıyorum

Maymun çiçeği hastası yaşadıklarını anlattı: Acıdan çığlık atıyorum

Dünya Sağlık Örgütü'nün hızla yayılan Afrika kökenli maymun çiçeği virüsü nedeniyle tüm dünyada acil durum ilan etmesinin ardından maymun çiçeğine yakalanan 39 yaşındaki ABD'de yaşayan bir hasta yaşadıklarını anlattı. "50’den fazla lezyon oluştu ve sürekli ateşim vardı” diyen İsveçli Sebastian Kohn, acıdan çığlık attığını söyledi.

Afrika kökenli maymun çiçeği virüsünün tüm dünyaya hızla yayılmasının ardından Dünya Sağlık Örgütü, acil durum ilan etti.

Avrupa Komisyonu virüse karşı geliştirilen Imvanex aşısına satış izni verdi. Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü’nün de endişeyle takip ettiğini duyurduğu maymun çiçeği salgını Türkiye de dahil olmak üzere onlarca ülkede tespit edilmişti.

Sözcü'de yer alan habere göre, Genelde Afrika’nın ortasında veya batısında görülen maymun çiçeği hastalığı hızla yayılmaya devam ederken ABD’de yaşayan İsveçli Sebastian Kohn, yaşadıklarını anlattı.

ATEŞİM ÇIKTI, KASLARIM AĞRIYORDU

Maymun çiçeği bulaştıktan sonra ortaya çıkan belirtileri anlatan ve acıdan zaman zaman çığlık çığlığa bağırdığını söyleyen Kohn, “Bana maymun çiçeği bulaştı ve bu tamamen kabus gibiydi. 1 Temmuz’da halsiz hissetmeye başladım. Ateşim çıktı ve kaslarım ağrıyordu. Boğazımda nodüller olmuş ve yutkunmak zorlaşmıştı. Önce Kovid-19 testi yaptım ve sonucu negatif çıktı” dedi.

sdf.png

50'DEN FAZLA LEZYON OLUŞTU

39 yaşındaki Kohn, “Semptomlar çıktıktan iki gün sonra lezyonlar oluştu. Kalçamda ve anüsümde ağrılı kabarcıklar oluştu. Başta kaşıntı yaratan bir his vardı. Fakat daha sonra bu kabarcıklar her yere yayılmaya başladı. Kafamda, kollarımda, ayaklarımda, göğsümde, sırtımda çıktı. Sadece dirseğimde 5 tane vardı. 50’den fazla lezyon oluştu ve sürekli ateşim vardı” ifadesini kullandı.

İNANILMAZ BİR ACI YARATIYORDU

Kabarcıkların patladıktan sonra iz bıraktığını dile getiren Kohn, “Hareket etmek bile zor bir hale gelmeye başlamıştı. Her hareketim benim için inanılmaz bir acı yaratıyordu” dedi. Hastalığın bulaştığı temmuz ayının başından beri hasta olduğunu ve halen kendini tecrit altına aldığını söyleyen Kohn, acıdan çığlık attığını ve iyileşmeye devam ettiğinin altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN