Maymun çiçeğinin hiç bilinmeyen yeni belirtileri! Uzmanlar uyardı, sizde bu rahatsızlıklar varsa...

Maymun çiçeğinin hiç bilinmeyen yeni belirtileri! Uzmanlar uyardı, sizde bu rahatsızlıklar varsa...

Koronavirüsten sonra tüm dünyayı endişeye sürükleyen maymun çiçeği virüsü hızla yayılmaya devam ediyor. 78 farklı ülkede görülen vaka sayıları uzmanları alarma geçirdi. Konuyla ilgili araştırmalarda bulunan uzmanlar, maymun çiçeği virüsünün bilinmeyen belirtilerini keşfetti. Eğer bu belirtiler sizde de varsa hemen doktorunuza başvurun. İşte o belirtiler...

Çok hızlı bir şekilde yayılan maymun çiçeği virüsü tüm dünyayı alarma geçirmiş durumda. Türkiye dahil 78 ülkede ilk vakalar görüldü. Yakalanan çoğu kişi bu hastalığın sanıldığından daha ağır olduğunu söylerken Dünya Sağlık Örgütü, “küresel acil durum” ilan etti. Uzmanlar ise bu virüs ile ilgili araştırmalar yapmayı sürdürüyor. Son yapılan araştırmada maymun çiçeğinin bilinmeyen belirtileri ortaya çıktı.

YENİ SEMPTOMLAR GÖRÜLMEYE BAŞLANDI

İngiltere’nin en köklü tıp dergilerinden olan British Medical Journal’da (BMJ) yayınlanan araştırmada, maymun çiçeği virüsüne yakalanan kişilerde daha önce bilinmeyen semptomlar görüldüğü belirtildi.

a1-22.jpg

Virüsün fiziksel temas veya da cinsel yolla bulaştığını belirten uzamanlar, rektal ağrı ve peniste şişme(ödem) gibi yeni semptomların görüldüğünü duyurdu.

MAYMUN ÇİÇEĞİ HASTALARINDA GÖRÜLEN BELİRTİLER

Aynı zamanda araştırmada Mayıs ve Temmuz ayları arasında hastaneye yatan 197 maymun çiçeği hastasında şu belirtiler görüldü;

  • 71 hastanın anüs, rektum veya bağırsak yolunun alt kısmında ağrı veya rahatsızlık
  • 33 hastada şiddetli boğaz ağrısı
  • 31 hastanın penisinde şişme ve ödem
  • 27’sinde oral lezyonlar saptandı
  • 22 kişinin göğüs bölgesinde kist tespit edildi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN