Dünya bu Rus turisti konuşuyor: S-400'lerin konumunu ifşa etti, Ukrayna dalga geçti

Dünya bu Rus turisti konuşuyor: S-400'lerin konumunu ifşa etti, Ukrayna dalga geçti

Kırım'da tatil yapan bir Rus turistin S-400'ü arkasına alarak çektiği fotoğrafı sosyal medyadan paylaşmasıyla hava savunma sisteminin yeri ifşa oldu. Ukrayna Savunma Bakanlığı, olayı tiye alarak "Belki Rus turistlere çok yüklenmişizdir. Bu adam bize çok yardımcı oldu" notuyla paylaşımda bulundu.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sürerken ve bölgedeki gelişmeler merakla takip edilirken, 2014 yılında Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’da tatil yapan bir Rus turistin sosyal medyada paylaştığı bir fotoğraf, savaşın seyrine dahi etki edebilir.

Sözcü'de yer alan habere göre; Kırım’da tatil yapan bir tatilci, sahile yakın bir konumda gördüğü S-400 hava savunma sistemi ile poz verdi. Üzerindeki mayosuyla S-400’leri arkasına alan adam, daha sonra bu fotoğrafı “Rusya’nın Facebook’u” olarak anılan VK’ya yükledi. Yevpatoriya yakınlarında çekilen fotoğrafın konumu da sosyal medya platformunda görüldü.

1-008.jpg

Rusya’nın Türkiye’ye de sattığı ve ABD ile Türkiye arasında büyük gerilim yaratan S-400 hava savunma sisteminin konumunu bulan Ukrayna ordusu, böylelikle savaştaki kritik bir hava savunma sisteminin konumunu da öğrenmiş oldu.

UKRAYNA ALAY ETTİ: TEŞEKKÜR EDERİZ

Birkaç hafta önce, “Kırım’da tatil yapmayın, başka ülkelerde tatile gidin” çağrısı yapan Ukrayna yönetimi de sosyal medya üzerinden kimliği açıklanmayan Rus turiste teşekkür etti. Ukrayna Savunma Bakanlığı, resmi Twitter hesabı üzerinden, “Belki Rus turistlere çok yüklenmişizdir. Bu adam bize çok yardımcı oldu” mesajını yayınladı. Bakanlık, “Teşekkürler ve böyle çalışmaya devam et” yorumunu yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN