Dünya karikatüristleri buluşuyor, 4'üncü kez Kudüs için çizecekler

Dünya karikatüristleri buluşuyor, 4'üncü kez Kudüs için çizecekler

Dünya karikatüristleri 4'üncü kez Kudüs için çizecek, 'Uluslararası Mirasımız Kudüs Karikatür Yarışması'na başvurular 29 Ekim'e kadar yapılabilecek.

Mirasımız Derneği ve Dünya Karikatüristler Birliği (UWC) iş birliği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenecek 'Uluslararası Mirasımız Kudüs Karikatür Yarışması'nın başvuruları başladı.

İsrail'in işgali altında bulunan Kudüs şehri konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanan yarışmada, karikatüristlerin Kudüs ile alakalı insan hakları, adalet, özgürlük, sevgi, kültür, sosyal hayat, sosyal sorumluluk, barış, şehir hayatı gibi kavramları zenginleştirici bir perspektifle işlemesi bekleniyor.

01-001.jpg

AYRIMCI POLİTİKALARI DA ÇİZECEKLER

Kudüs'te yaşayan yaklaşık 400 bin Müslüman üzerinde uygulanan ayrımcı politikalar ile Mescid-i Aksa özelinde gerçekleştirilen ibadet özgürlüğü kısıtlamalarına dikkat çekilmesi de yarışmanın amaçları arasında yer alıyor.

Yarışma, Kudüs bağlamında kültürel miras bilincini, sosyal hayatta kültürel mirasın önemini, kültürel miras çerçevesinde sosyal sorumluluk bilincini, Kudüs'ün kültürel mirasa katkısını ve kültürel hayattaki önemini gündeme getirmeyi hedefliyor.

02.jpg

BİRİNCİYE 20 BİN LİRA ÖDÜL

'4. Uluslararası Mirasımız Kudüs Karikatür Yarışması'nın jürisini Türkiye'den Ahmet Altay ve Murat Yılmaz'ın yanı sıra Endonezya'dan Doru Axinte, Belçika'dan Luc Descheemaeker, Mısır'dan Wesam Khalil, İran'dan Nahid Maghsoudi ve Suriye'den Yaser Ahmad oluşturuyor.

Yarışma neticesinde birinciye 20 bin, ikinciye 15 bin ve üçüncüye 10 bin lira ödül verilecek, biner lira değerinde 'Mirasımız Derneği Özel Ödülü', 'Naci el-Ali Özel Ödülü', 'Necmettin Erbakan Özel Ödülü', 'II. Abdülhamit Han Özel Ödülü' ve 'Selahaddin Eyyubi Özel Ödülü' de sahiplerini bulacak.

Son katılım tarihi 29 Ekim olarak belirlenen yarışmanın ödül töreni ise aralık ayında yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN