Film sahnesi değil gerçek: Ölümden böyle kaçtılar

Endonezya'nın Doğu Java bölgesindeki Semeru Yanardağı'nda meydana gelen patlamada yerleşim yerleri yoğun kül ve dumanla kaplandı. Görüntülerde bölge sakinlerinin panikle kaçıştığı görüldü.

Endonezya'nın Doğu Java bölgesinde yer alan 3 bin 676 metre yükseklikte Semeru Yanardağı'nda yerel saatle 14.50 civarında patlama meydana geldi.

KÜL BULUTU HER YERİ KAPLADI

Yanardağın çevresindeki yerleşim yerleri yoğun kül ve dumana teslim oldu .Kül bulutları o kadar yoğunlaştı ki, tüm güneş ışığı engellendiğinden bölge karanlığa gömüldü.


GÖRÜNTÜ FİLMLERİ ARATMADI

Sosyal medyada yayılan görüntüler film sahnelerini aratmazken, bölge sakinleri can havliyle kaçmaya başladı.

ÖLÜ YA DA YARALI YOK, TAHLİYELER SÜRÜYOR

Volkanik Kül Uyarı Merkezi, halka dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu. Şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadı, bölgede tahliye çalışmaları devam ediyor.

3 bin 676 metre yüksekliğindeki Semeru Yanardağı, en son ocak ayında faaliyete geçmişti. Volkandan püsküren küllerin 15 bin metre yüksekliğe kadar ulaşması bekleniyor.

347 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Yine Java Adası'nda bulunan Merapi Yanardağı da yıl içerisinde birçok kez kül püskürtmüştü. 2010'da 2 bin 968 metre yüksekliğindeki dağın lav püskürtmesi sonucu 347 kişi hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN