Endonezya'da şiddetli yağışlar: Ölü sayısı 248'e yükseldi

Endonezya'da şiddetli yağışlar: Ölü sayısı 248'e yükseldi

Endonezya'nın Sumatra Adası'nı vuran şiddetli yağış ve toprak kaymalarında yaşamını yitirenlerin sayısı 248'e yükseldi. Endonezya Afetle Mücadele Ajansı, 500'den fazla yaralının tedavisinin sürdüğünü ve kapalı yollar nedeniyle ulaşılamayan bölgelerdeki ölü sayısının artmasından endişe edildiğini bildirdi; olumsuz hava koşullarının birkaç gün daha sürmesi bekleniyor.

Endonezya'nın Sumatra Adası'nda günlerdir süren şiddetli yağışların yol açtığı yıkıcı sel ve toprak kayması felaketinde can kaybı bilançosu ağırlaşıyor. Endonezya Afetle Mücadele Ajansı'ndan yapılan son açıklamada, arama kurtarma ekiplerinin ulaştığı cansız bedenlerle birlikte yaşamını yitirenlerin sayısının 248'e yükseldiği duyuruldu.

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR, KAYIP SAYISI ARTABİLİR

Ajans, felakette 500'den fazla yaralının tedavisinin devam ettiğini bildirdi. Felaket bölgesinde kapalı yollar ve erişim zorlukları nedeniyle kurtarma ekiplerinin ulaşamadığı alanlar bulunduğu belirtilirken, bu bölgelere erişimin sağlanmasıyla birlikte ölü sayısının daha da artmasından endişe edildiği ifade edildi.

ALTYAPI VE KONUTLARDA BÜYÜK HASAR

Yağışların yol açtığı hasarın boyutu da netleşiyor. Açıklamada, binlerce evin ve binanın sular altında kaldığı ve bu nedenle binlerce ailenin yerinden olduğu bilgisi paylaşıldı. Bölgedeki demir yolları, köprüler, pirinç tarlaları, hayvanlar ve kamusal alanlar da sellerde ciddi zarar gördü.

Endonezya Meteoroloji, İklim Bilim ve Jeofizik Ajansı, bölgedeki olumsuz hava koşullarının birkaç gün daha devam edeceği uyarısında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN