Erdoğan 'İlişkileri sil baştan yapabiliriz' demişti: Sisi ile yıllar sonra ilk temas

Erdoğan 'İlişkileri sil baştan yapabiliriz' demişti: Sisi ile yıllar sonra ilk temas

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani tarafından verilen resepsiyona katıldı. Erdoğan'ın 'İlişkileri silbaştan yapabiliriz' dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile tokalaşarak verdiği samimi görüntüler dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 FIFA Dünya Kupası Açılış Töreni’ne katılmak üzere geldiği Katar’ın başkenti Doha’da temaslarına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani tarafından verilen resepsiyona katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani tarafından verilen resepsiyonda, liderler ve devlet temsilcileriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan resepsiyonda, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Ürdün Kralı II. Abdullah gibi çok sayıda lider ile görüştü.

SİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'daki G20 zirvesinden dönüş yolculuğunda bir grup gazetecinin sorularını yanıtlarken, Mısır'la ilişkiler hakkında "Seçiminden sonra bir sil baştan yapabiliriz. Ve buna göre de yolumuza inşallah o şekilde devam edebiliriz." demişti. Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmesi dikkat çekti. Erdoğan yaklaşık 9 yıllık bir sürenin ardından Sisi ile bir araya geldi.

BM GENEL KURULU'NDA YEMEĞE KATILMAMIŞTI

Daha önce Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Libya konulu konferans için devlet ve hükümet başkanları seviyesinde bulunduğu davette Mısır'ın darbeci lideri Sisi ile aynı karede yer alan Erdoğan, BM Genel Kurulu Toplantısı için gittiği New York'ta Sisi'nin bulunduğu yemeğe katılmamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN