Yıllar sonra gelen el sıkışma eski söylemleri akıllara getirdi: Politika değişti tweetler yadigar kaldı

Yıllar sonra gelen el sıkışma eski söylemleri akıllara getirdi: Politika değişti tweetler yadigar kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar Emiri Al Sani tarafından verilen resepsiyonda 'İlişkileri silbaştan yapabiliriz' dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile tokalaşarak verdiği samimi görüntülerin yankıları sürüyor. Yıllar sonra gelen buluşma gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları, AK Partili isimlerin Abdulfettah es-Sisi hakkında yaptığı paylaşımları hatırlatarak çeşitli paylaşımlarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İlişkileri silbaştan yapabiliriz' dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile tokalaşarak verdiği samimi görüntüler dikkat çekmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar dönüşü yaptığı açıklamada, Abdulfettah Sisi ile görüşmesi hakkında "Bir süreç başlayabilir demiştik. Böyle bir sürecin başlaması için burada bir adım atılmış oldu ve hayırlısıyla görüşmeleri yaptık. Temennim odur ki, önce bakanlarımızla başlayan bir süreci, daha sonra inşallah üst düzey görüşmelerle iyi bir noktaya taşıyalım istiyoruz. Yeniden niye olmasın, yeniden niye başlamasın? Bunların sinyalini verdik" dedi.

ÖZALAN: MISIR'DA SİSİ'NİN TARAFINDALAR

Değişen politika sonrası yıllar önce AK Partili isimlerde tarafından atılan tweetler sosyal medyada gündemin öne çıkanları arasında yer aldı. TBMM İdare Amiri ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği videolu bir paylaşımında, "Suriye'de Esed'in tarafındalar. Mısır'da Sisi'nin tarafındalar. Libya'da Hafter'in tarafındalar. Muhalefet yapmıyorlar, açıkça Türkiye'nin çıkarlarına saldırıyorlar" ifadelerini kullandığı görülüyor.

Twitter'da AK Parti resmi hesabından yapılan bir paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri hatırlatılıyor: "Beni Sisi'yle barıştırmak isteyenler var. Asla kabul etmiyorum, etmem de."

oooo.jpg

Sisi hakkında atılan bazı eski tweetler şöyle:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımıza “diktatör” diyenler, Mustafa Kemal Atatürk’e, Turgut Özal’a da diktatör dediler. Özellikle yurtdışında bu propagandayı yapanlar, Mısır’da Sisi’yi ziyaret ediyor. Asıl mesele şu; yönlendiremedikleri, istedikleri gibi olmayan lidere hemen bu iftirayı atıyorlar.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: Sisi defol git. Mısır’a demokrasi istiyoruz.

TBMM 25. ve 26. dönem AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay: Mısır'da Sisi emrindeki Darulifta 1453'ü Fetih değil zulüm ve işgal yılı olarak gördüğünü açıklamış. Sahi Sisi kanlı askeri darbesini "Zulüm 1453'te başladı" diyen Geziyle aynı günlerde yapmamış mıydı? Amacın da aynı olduğunu bundan daha iyi ne gösterir?

HUKUK KATİLİ SİSİ VE MAHKEMESİNE NEDEN BİR ŞEY DEMİYORSUN?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: İnsan hakları, hürriyet,adalet ve hukuk devleti diye yeri/gökleri inleten ey AB,hak/hukuk katili Sisi ve mahkemesine neden bir şey demiyorsun?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN