Ermenistan ateşkesi bozdu! Azerbaycan ordusundan 50 asker şehit oldu

Ermenistan ateşkesi bozdu! Azerbaycan ordusundan 50 asker şehit oldu

Azerbaycan ve Ermenistan sınırında dün gece çatışma çıkmış ve Türkiye saatiyle 07.00 itibarıyla ateşkes ilan edilmişti. Azerbaycan, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ettiğini belirterek Ermenistan askerlerinin Azerbaycan mevzilerini hedef aldığını açıkladı. Ermenistan'ın provokasyonunda Azerbaycan ordusundan 50 askerin şehit olduğu belirtildi. Öte yandan MSB konuyla ilgili yaptığı açıklamasında "Türkiye olarak her zaman öz kardeşlerimizin yanındayız." dedi.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında dün gece başlayan çatışmaların ardından ateşkes ilan edilmişti. Azerbaycan, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ettiğini açıkladı. Öte yandan Ermenistan'ın provokasyonunda Azerbaycan ordusundan 50 asker şehit oldu.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN SINIRINDA TANSİYON YÜKSELDİ

Azerbaycan ve Ermenistan sınırında 13 Eylül'ün ilk saatlerinde çatışmalar çıktı. Türkiye saatiyle 07.00 itibarıyla ateşkes ilan edildi. Azerbaycan basınına göre askeri operasyonda Ermeni mühimmat depoları, askeri birlikleri ve hava savunma sistemleri imha edildi. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, gece yaşanan çatışmalarda 49 askerlerinin öldüğünü belirtti.

AZERBAYCAN: ERMENİSTAN ATEŞKESİ İHLAL EDİYOR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Laçın'daki Azerbaycan ordusuna ait mevzilere, Ermenistan ordusunca top ateşi açıldığını duyurdu. Bakanlığın açıklamasında, "Ateşkese rağmen saat 16.55'te Karakilise ilinin Vağudi köyündeki Ermeni mevzilerinden Laçın ilinin Ahmetli köyündeki Azerbaycan mevzilerine top ateşi açıldı. Azerbaycan birlikleri de misillemede bulundu." denildi.

Açıklamada, "09.00'dan itibaren ateşkes ilan edilmesine rağmen Ermenistan, sınır boyunca top ve diğer ağır silahları kullanarak ateşkesi yoğun bir şekilde ihlal ediyor." ifadesi kullanıldı.

MSB: TÜRKİYE OLARAK HER ZAMAN ÖZ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan, "Ermenistan, provakatif ve saldırgan tutumunu terk etmeli ve kendisine uzatılan barış elini bir fırsat bilmelidir. Türkiye olarak her zaman öz kardeşlerimizin yanındayız ve daima da yanında olacağız!" açıklaması yapıldı.

MSB'den, Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada, "Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında meydana gelen çatışmalarda şehit olan Azerbaycan Ordusu'ndaki kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kardeş Azerbaycan halkına da başsağlığı ve sabır dileriz. Ermenistan, yıllardır süregelen provakatif ve saldırgan tutumunu tamamen terk etmeli ve kendisine uzatılan barış elini bir fırsat bilmelidir. Türkiye olarak her zaman öz kardeşlerimizin yanındayız ve daima da yanında olacağız!" denildi.

5382992.jpg

BM’DEN ERMENİSTAN VE AZERBAYCAN‘A “AZAMİ İTİDAL” ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ermenistan-Azerbaycan sınırında yeniden başlayan çatışmalara ilişkin haberlerden “derin endişe“ duyduğunu belirtti ve “gerilimi azaltmak için azami itidal” çağrısında bulundu. ABD Dışişleri Bakanı Antony Bilinken’in ardından, BM Genel Sekreter Sözcülüğü de Ermenistan-Azerbaycan arasındaki çatışmaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada bulundu.

Genel Sekreter’in iki ülke arasındaki çatışmalardan “derin endişe” duyduğu bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Genel Sekreter, tarafları gerilimi azaltmak, azami itidal uygulamak ve çözüm bekleyen sorunları diyalog yoluyla ve mevcut formatlarda çözmek için acil adımlar atmaya çağırıyor. Ayrıca, iki ülkeyi daha önce varılan anlaşmaları tam olarak uygulamaya çağırıyor. Genel Sekreter, bölgede devam eden tüm arabuluculuk çabalarına desteğini ifade ediyor.”

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLİNKEN, AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i telefonla arayarak Ermenistan-Azerbaycan devlet sınırında yaşanan gerginliği görüştü.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i telefonla arayarak Ermenistan-Azerbaycan devlet sınırında yaşanan gerginlikten duyduğu endişeyi dile getirdiği belirtildi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev görüşmede, sınırdaki gerilimin Ermenistan’ın geniş çaplı provokasyonları sonucu meydana geldiğini ve bu nedenle sorumluluğun tamamen Ermenistan’ın siyasi ve askeri yönetimine ait olduğunu belirtti.

Blinken, ABD’nin bölgede kalıcı barış ve güvenliğin sağlanması ve Ermenistan ile Azerbaycan arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için çabalarını sürdüreceğini kaydetti. Aliyev, Azerbaycan’ın barış gündemini desteklediğini ve bu yöndeki çabaların sürdürülmesinin önemini vurguladı.

5383039.jpg

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'NDAN AZERBAYCAN'A BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında meydana gelen çatışmalarda şehit olan Azerbaycan askerleri için başsağlığı mesajı yayımladı. Çavuşoğlu, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, Azerbaycan-Ermenistan sınır hattındaki çatışmalarda hayatlarını kaybeden Azerbaycan ordusunun kahraman şehitlerine rahmet, yakınlarına sabır ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı diledi. Çavuşoğlu, "Türkiye her zaman can Azerbaycan'ın yanında olacaktır." ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN