Azerbaycan'dan Ermenistan'a çağrı: Öldürdüğümüz askerlerin cesetlerini verebiliriz

Azerbaycan'dan Ermenistan'a çağrı: Öldürdüğümüz askerlerin cesetlerini verebiliriz

Azerbaycan ve Ermenistan sınırında 2 gün önce çıkan çatışmada 50 Azerbaycan askeri şehit olmuştu. Ermenistan ise 49 askerlerini kaybettiklerini açıklamıştı. Azerbaycan, Ermenistan'ın açıklamalarını yalanlayarak çatışmalarda hayatını kaybeden yaklaşık 100 Ermeni askerin cesetlerini teslim etmeye hazır olduğunu duyurdu.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında 2 gün önce başlayan çatışmalarda Azerbaycan 50 askerinin şehit olduğunu duyurmuştu. Ermenistan ise 49 askerini kaybettiğini belirtmişti. Ermenistan'ın açıklamalarını yalanlayan Azerbaycan 100 Ermenistan askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

'TESLİM ETMEYE HAZIRIZ'

Azerbaycan, 12-13 Eylül tarihlerinde Azerbaycan’a yönelik provokasyonların önlenmesi sonucunda hayatını kaybeden yaklaşık 100 Ermeni askerinin cesetlerini tek taraflı olarak karşı tarafa teslim etmeye hazır olduğu açıkladı. Azerbaycan Esir, Kayıp ve Rehin Alınmış Vatandaşlardan Sorumlu Devlet Komisyonu’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Azerbaycan’ın uluslararası insani hukuka ve insani değerlere bağlılığını sergileyerek, Ermenistan’a ateşkes çağrısında bulunduğu belirtildi. Açıklamada, 12-13 Eylül tarihlerinde Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne yönelik provokasyonların önlenmesi sonucunda hayatını kaybeden yaklaşık 100 Ermeni askerinin cesetlerini tek taraflı olarak karşı tarafa teslim etmeye hazır olduğu bildirildi.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin de konuyla ilgili bilgilendirildiği kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN