ABD'den Ermenistan ve Azerbaycan'a çağrı: Silahları bırakın

ABD'den Ermenistan ve Azerbaycan'a çağrı: Silahları bırakın

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalara yönelik konuşan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, derhal silahların bırakılması çağrısında bulundu. Blinken olaya ilişkin Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın, Ermenistan'ın provokasyonu üzerine Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışmaların başladığını duyurmasının ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yazılı bir açıklama yaptı.

Blinken, "ABD, Ermenistan'daki yerleşim yerlerine ve sivil altyapıya yönelik bildirilen saldırılar da dahil olmak üzere, Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki çatışma haberlerinden derin endişe duymaktadır. Uzun zamandır açıkça belirttiğimiz gibi, bu sorunun askeri bir çözümü olamaz. Her türlü askeri çatışmaya derhal son verilmesi çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇATIŞMANIN ARDINDAN ERMENİSTAN ABD-GÖRÜŞMESİ

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile de Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalara ilişkin telefonda görüştü.

Ermenistan Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede, Paşinyan sınırdaki durumla ilgili endişelerini Blinken'a aktardı.

Blinken da durumun daha da tırmanmasını kabul edilemez olarak değerlendirdi.

Blinken, ABD'nin durumu istikrara kavuşturmak için çaba göstermeye hazır olduğunu ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu duyurmuştu.

Açıklamada, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin sabotaj gruplarının farklı istikametlerde Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki arazilere ve yollara mayın döşediği bildirilmişti.

Bu durumu önlemek için Azerbaycan birliklerince alınan tedbirler neticesinde çatışmalar yaşanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN