FBI muhbirleri de Trump mağduru

FBI muhbirleri de Trump mağduru

ABD’de 33 gündür hükümetin kapalı olmasından FBI’ın muhbirleri de etkilendi. Özel operasyonlara ödenek bulamayan Federal Sorşturma Bürosu, para ödeyemediği için bilgi aldığı muhbirlerini kaybetmekten korkuyor.

ABD’de Başkan Donald Trump’ın Melsika sınırına duvar sevdası nedeniyle 33 gündür kapalı olan federal hükümet krizinin çözülmesi yakın bir zamanda müömkün görünmüyor. Trump, duvar için istediği ödenekten vazgeçmeyince Demokratlar da bütçeye onay vermiyor. Trump ile Demokratlar arasında yeni kriz ise ‘Birliğin Durumu’ konuşması oldu. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi hükümetin kapalı olması sebebiyle yeterli güvenlik önleminin alınamayacağını öne sürerek Başkan Trump’ın 29 Ocak’ta Kongre’de yapmayı planladığı “Birliğin Durumu” konuşmasını ertelemesini ya da konuşma metnini Kongre’ye yazılı olarak iletmesini talep etmişti. Ancak Başkan, 29 Ocak’taki konuşma için hazırlığın yapılması için talimat verdi. Öte yandan ABD’de 33 gündür kapalı olan hükümetin yeniden açılması için Trump’ın, aileleri tarafından küçük yaşta Amerika’ya getirilen ve belgeleri olmayan genç göçmenlere geçici koruma sağlanmasını öngören teklifi de Senato gündeminde. Senato’da Demokratların reddettiği muhafazakarların da tepkisini çeken teklif bu hafta oylanacak.

‘CASUSLUK ÖNLENEMİYOR’

ABD’de 33 gündür hükümetin kapalı olmasından FBI da olumsuz etkileniyor.  Krizden dolayı FBI muhbir ve çevirmenlerle gizli kovuşturmada kullanmak üzere satın aldığı uyuşturucu maddeye ödeyecek para bulamıyor. Parasızlık yüzünden ajanlara ödeme yapılamamasının onlardan alınan bilgilerin bir daha ulaşmamak üzere kaybolma riskini doğurduğu belirtiliyor. FBI’ın bazı şubelerinde yedek lastik, kâğıt ve DNA test setleri satın alınamadığı öğrenildi. Bütçe ambargosunun devam etmesinin FBI’ya “operasyon engeli” çıkardığını belirten FBI Ajanları Birliği (FBIAA) Başkanı Tom O’Connor terörizm ile küresel mücadelenin ve yabancı devletlerin casusluk faaliyetlerinin önleme çalışmalarının aksadığını söyledi. 

KONGRE’DE NATO HAMLESİ

Demokratların üstünlüğü ele aldığı Temsilciler Meclisi, ABD’nin NATO’dan olası çıkışını engellemeyi öngören yasayı 22 ret oyuna karşı 357 evet oyu ile kabul etti. Kabul edilen yasa, ABD’nin NATO’dan çıkışını engelleyecek. Yasa ile beraber ABD’nin NATO’ya olan bağlılığı teminat altına alındı fakat Trump’ın da bahsettiği gibi NATO’ya üye olan ülkelerin ödemelerini düzgün şekilde yapması gerektiği ifadesine yer verildi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN