Filipinler'de korkutan deprem: Yetkililer uyardı

Filipinler'de korkutan deprem: Yetkililer uyardı

Güney Asya ülkesi Filipinler'de 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yetkililer halkı artçı sarsıntılara karşı uyarırken depremin de Calatagan kentinin 21 kilometre kuzeybatısında gerçekleştiği bildirildi.

Filipin Sismoloji Enstitüsü, yerel saatle 05.50'de Batangas eyaletinde 6,1 büyüklüğünde bir sarsıntı hissedildiğini açıkladı.

Yerin 132 kilometre derinliğinde kaydedilen depremin merkez üssünün, eyalete bağlı Calatagan kentinin 21 kilometre kuzeybatısı olduğu belirlendi.

ARTÇI SARSINTILARA KARŞI UYARI

Depremin kaynağının tektonik hareketler olduğunu belirten yetkililer, artçı sarsıntıların da geleceği uyarısında bulundu.

deprem.png

Deprem, başkent Manila, Bulacan ve Oriental Mindoro eyaletlerinde de hissedilirken can veya mal kaybı bildirilmedi.

TARİHİN EN BÜYÜK DRAMI YAŞANMIŞTI

Deprem kuşağında yer alan ülkede 2013'te yaşanan büyük tayfun yüzbinlerce kişinin evlerinden olmasına ve 10 binden fazla insanın yaşamını yitirmesine neden olmuştu.

tayfun.png2013'teki tayfun ağır hasar vermişti

Tektonik hareketlilik bakımından dünyanın en netameli bölgesi olan Güney Asya'da son dönemde depremlerin artması dikkat çekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN