Filistin’de İsrail saldırıları nedeniyle bir günlük grev

Filistin’de İsrail saldırıları nedeniyle bir günlük grev

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana durmak bilmeyen zulmüne karşılık saldırıları protesto etmek için Filistin genelinde bir günlük grev ilan edildi.

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, Filistin’in siyasi partileri Hamas ve El Fetih, İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırıları kınamak için dün bir grev çağrısında bulunmuştu.

Bugün Filistin’in farklı bölgelerinde sabah saatlerinde bir günlük grev başlatıldı. Grev kapsamında Kudüs, Gazze Şeridi, Batı Şeria dahil olmak üzere İsrail’deki Filistin köy ve kasabalarındaki tüm ekonomik, sosyal ve ticari faaliyetler askıya alındı.

1-001.jpg

Filistin halkı, siyasi partileri, sendikaları, Filistin sevil örgütleri, grevi İsrail saldırılarına karşı bir protesto olduğunu vurgularken, İsrail’in saldırılarının Filistin halkını çok zarara uğrattığının altını çizdi.

4-001.jpg

Batı Şeria’nın El Halil kentinde meydanlar, sokaklar bomboş görüntülendi. Halk ve devlet kurumları işletmeleri kapatırken, şehir sessizlik içinde kaldı.

3-001.jpg

El Halil’de greve katılan Süfyan Ahdeeb, “Bu grevin özelliği bütün Filistinli siyasi grupların ve bölgelerin greve katılmasıdır. Herkes grevde birleşti” ifadesini kullandı.

2-003.jpg

Grev nedeniyle El Halil kentindeki esnaf kepenk açmadı.

yen.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN