Filistinli yetkililer endişeli: İsrail’in yeni hükümeti bizi yok edebilir

Filistinli yetkililer endişeli: İsrail’in yeni hükümeti bizi yok edebilir

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas liderliğindeki bakanlar, Benjamin Netanyahu'nun İsrail'deki yeni aşırı milliyetçi koalisyonunun 1993’te imzalanan barış anlaşmasından sonra kurulan Filistin yönetimini dağıtmaya çalışacağından endişelendiklerini dile getirdi.

İsrail’de Binyamin Netanyahu liderliğinde kurulan aşırı sağcı hükümet Filistin yönetimini endişelendiriyor. Filistin Sosyal Kalkınma Bakanı Ahmad Majdalani, hükümet üyelerinin Batı Şeria'nın bazı bölgelerinde özerk yönetilen ve Mahmud Abbas tarafından Filistin devletinin kurumsal yapı taşı olarak görülen otoriteyi yok etmeyi planladığını söyledi.

‘YENİ SİSTEM KURACAKLAR’

Son derece etkili bakanlar olarak ortaya çıkan aşırı milliyetçi ve Arap karşıtı partilerin başkanları Itamar Ben-Gvir ve Bezalel Smotrich'e atıfta bulunarak, "Netanyahu, Ben-Gvir ve Smotrich, ideolojilerinin bir parçası olarak Filistin yönetimini yok etmeyi hedefliyor" dedi.

Majdalani, İsrail'in bunun yerine, Filistin Yönetimi'nin yerini alacak, aralarında hiçbir bağlantı olmayan ve hiçbir ulusal özelliği olmayan yerel belediye organları oluşturmaya çalışacağını öne sürerek "Batı Şeria'da yeni bir gerçeklik yaratmak istiyorlar" diye ekledi.

ASIL HEDEF İLHAK ETMEK

Netanyahu koalisyonu, İsrail yerleşimlerini büyük ölçüde genişletmeyi ve sonunda Filistin’e bağlı işgal altındaki Batı Şeria'yı ilhak etmeyi planladığını duyururken, İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında konuşarak "Filistin yönetimi terörizmi teşvik ettiği sürece, onun var olmasına yardımcı olmaktan benim çıkarım ne?" demişti.

1993 Oslo Anlaşması’ndan sonra kurulan Filistin yönetimi, eğitim, sağlık, sosyal ve diğer hizmetler sağlıyor ve güvenlik güçleri, İsrail hedeflerine yönelik saldırıları engellemek ve Hamas'ı kontrol altında tutmak için İsrail ile koordinasyon sağlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN