Mescid-i Aksa’ya giden provokasyoncu bakandan yasak: Filistin bayrağına bile tahammül yok

Mescid-i Aksa’ya giden provokasyoncu bakandan yasak: Filistin bayrağına bile tahammül yok

Mescid-i Aksa’ya giderek provokasyon yapan İsrailli bakan, şimdi de "terörü teşvik ettiğini" ve artık halka açık yerlerde izin verilmemesi gerektiğini söyleyerek Filistin bayraklarının dalgalanmasını yasaklandığını bildirdi.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, "terörü teşvik ettiğini" ve artık halka açık yerlerde izin verilmemesi gerektiğini belirterek Filistin bayraklarının yasaklandığını söyledi.

Jerusalem Post tarafından aktarılan Ben-Gvir’in açıklamasında, "Hukuku çiğneyenlerin terör bayrağı sallaması, terörü kışkırtması ve teşvik etmesi düşünülemez. Terörü destekleyen bayrakların kamusal alanlardan kaldırılması ve İsrail devletine karşı tahriklerin durdurulması için talimat verdim" dedi.

TEPKİ ÇEKECEK AÇIKLAMALAR

Göreve geldikten kısa bir süre sonra Mescid-i Aksa’yı ziyaret ederek tartışmalara yol açan aşırı milliyetçi güvenlik şefi, ifade özgürlüğünün "bir teröristle ve İsrail askerlerine zarar vermek isteyenlerle özdeşleşmeyi kapsamadığını" söyledi. Sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşımda, "Terörle ve terörü teşvik edenlerle var gücümüzle mücadele edeceğiz!" diye ekledi.

İsrail yasalarına göre, Filistin bayraklarının dalgalanması yasa dışı değil, ancak askeri ve kanun uygulayıcı makamların, kamu düzenini tehdit ettikleri durumlarda bayrakları kaldırma yetkisi bulunuyor.

YENİ HAMLE ANLAŞMANIN ÖTESİNE GEÇTİ

Ben-Gvir, adı Yahudi Gücü anlamına gelen Otzma Yehudit partisinin yeniden seçilen Başbakan Benjamin Netanyahu'nun koalisyon hükümetine katılmasının ardından ulusal güvenlik bakanı oldu. Koalisyon anlaşması, Filistin bayraklarının devlet tarafından finanse edilen kurumlardan kaldırılması politikasını içeriyordu. Yeni hamle, bir adım daha ileri giderek tüm halka açık yerlerde bayrakları yasaklıyor.

TEL AVİV’DEKİ PROTESTO

Hareket, Cumartesi gecesi Tel Aviv'de düzenlenen hükümet karşıtı bir protestoda Filistin bayraklarının dalgalanmasının ardından geldi. 1983'te bir öldürmekten suçlu bulunan, İsrail'in en uzun süre hapiste yatan Filistinli tutsağı Kerim Yunus'un serbest bırakılmasının ardından da endişeler arttı. Yunus, İsrail'in kuzeyindeki Ara köyündeki bir kutlama için evine dönerken bir Filistin bayrağı sallamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN