Filistinliler için büyük tehlike: Bombalardan daha ölümcül

Filistinliler için büyük tehlike: Bombalardan daha ölümcül

İsrail ve Hamas arasındaki savaşta 24 Kasım'da başlayan ateşkesin bitmesine kısa süre bir kaldı. Bu süreçte evsiz kalan 1.3 milyon Filistinli barınaklar yaşamak zorunda kaldı. Barınaklarda çok sayıda bulaşıcı hastalığın görülmeye başladığını belirten Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Yaşam koşulları ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği göz önüne alındığında, hastalıklar bombalardan daha fazla insanı öldürebilir” ifadelerini kullandı.

7 Ekim'de başlayan İsrail ve Filistin arasındaki savaşta yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bini aştı.

Birleşmiş Milletler, bölgede yaşayan 2,4 milyon insanın yaklaşık 1,7 milyonunun yerinden edildiğini ve evlerin yarısından fazlasının hasar gördüğünü veya yıkıldığını tahmin ediyor.

DSÖ Genel Direktörü Adhanom, bugün yaptığı açıklamada Gazze’de an itibarıyla 1.3 milyon kişinin barınaklarda yaşadığını belirtti.

dso.jpg

HASTALIKLAR BOMBALARDAN DAHA FAZLA İNSAN ÖLDÜREBİLİR

Kalabalık sebebiyle yardımlara erişimde problem yaşandığını ve hijyen sorunları sebebiyle bulaşıcı hastalık riskinin arttığını belirten Ghebreyesus, “Yaşam koşulları ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği göz önüne alındığında, hastalıklar, bombalardan daha fazla insanı öldürebilir” ifadelerine yer verdi.

YÜZ BİNLERCE İNSAN HASTA

Ghebreyesus, şu ana kadar hastalığa yakalanmış kişi sayısını paylaşarak, barınaklarda yaşayan insanların 111 bininde solunum yolu enfeksiyonu, 12 bininde uyuz, 11 bininde bit, 36 bininde ishal, 24 bininde deri döküntüsü, 2 bin 500 kişide cilt rahatsızlıkları, 2 bin 500 kişide su çiçeği ve 1100 kişide de sarılık hastalıklarının tespit edildiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN