Finlandiyalı kadınlardan Başbakan Marin'e destek hareketi: Sanna ile dayanışma

Finlandiyalı kadınlardan Başbakan Marin'e destek hareketi: Sanna ile dayanışma

Katıldığı bir partide arkadaşlarıyla dans edip içki içerken çekilen görüntüleri basına sızdırılan ve sonrasında kamuoyunun bir bölümü tarafından sert şekilde eleştirilen Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'e destek, ülkesinin kadınlarından geldi. Finlandiyalı kadınlar, sosyal medyaya yükledikleri dans videoları ile 'Sanna ile dayanışma' etiketi altında desteklerini gösterdi.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, bir partide arkadaşlarıyla birlikte dans edip şarkı söylerken çekilen görüntüleri ortaya çıkınca kamuoyunun bir bölümü tarafından tepkiyle karşılaşmıştı. Görüntülerde içki içtiği görüldüğü için Başbakan Marin'in koalisyon ortağı Merkez Partisinden Fin milletvekili Mikko Karna, Marin'i uyuşturucu testi yaptırmaya ve sonuçları halka açıklamaya davet etmiş, başbakan da kabul etmişti.

Bir başbakanın özel yaşamına kamuoyu ve medya müdahalesinin ne kadar doğru olduğu tartışılırken Finlandiyalı kadınlar, dans ederken ve parti yaparken çektikleri videolarını sosyal medya hesapları üzerinden "Sanna ile dayanışma" etiketi altında paylaşarak başbakana destek verdi.

NE OLMUŞTU?

Marin'in, milletvekili Ilmari Nurminen ve medya sunucusu Tinni Wikström dahil ünlü Fin simalarla eğlendiği videolar, sosyal medyada yayımlanmıştı. Sızdırılan görüntülerde, Marin'in arkadaşlarıyla içki içip dans etmesi ve şarkı söylemesi ülke gündeminde ses getirmişti.

Marin'in koalisyon ortağı Merkez Partisinden Fin milletvekili Mikko Karna, görüntüler üzerine Twitter'dan Marin'i uyuşturucu testi yaptırmaya ve sonuçları halka açıklamaya çağırmıştı. Marin de bu çağrıya karşılık test yaptıracağını açıklamıştı.

Sanna Marin’in görüntüleri Finlandiya kamuoyunu ikiye bölmüş, bir kesim bu görüntülerin Finlandiya’nın itibarına ve halkın politikacılara olan güvenine zarar verdiğini savunurken, diğer bir kesim parti yapmanın ve dans etmenin normal olduğunu, başbakanların boş zamanlarında ne yaptığının kendilerini ilgilendirmediğini dile getirmişti.

Yasa dışı bir şey yapmadığını belirten Marin ise dans görüntüleri hakkında halkın düşüncelerinin halkın kararı olduğunu ifade ederek, "Bazen karar alıcıların da dans ettiği, şarkı söylediği ve parti yaptığı kabul edilmelidir" ifadelerinde bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN