Parti videosu gündem olmuştu: Finlandiya Başbakanı Marin'den özür

Parti videosu gündem olmuştu: Finlandiya Başbakanı Marin'den özür

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, geçen haftadaki partisinin kamuoyunda yarattığı tepkinin ardından geçen ay resmi konutunda düzenlediği özel partiden çıkan fotoğraf için özür diledi.

Genç dünya liderlerinden biri olan başbakanın yaptığı uyuşturucu testi negatif çıkmıştı. Geçen hafta başka bir partide Finlandiyalı ünlülerle şarkı söyleyip dans ettiğini gösteren video görüntüleri yayınlandıktan sonra endişeleri gidermek için uyuşturucu testine alındı.

Bu hafta, sosyal medyada başka bir görüntü dolaşmaya başladı ve iki tanınmış kadın influencerın uygunsuz görüntüsü Başbakan'ın Helsinki'deki resmi konutunda çekilmişti.

'BENCE FOTOĞRAF UYGUN DEĞİL'

Başbakan Marin gazetecilere verdiği demeçte, fotoğrafın kendi evinden olduğunu doğrulayarak, "Bence fotoğraf uygun değil. Bunun için özür dilerim. Bu tür bir fotoğraf çekilmemeliydi, bunun dışında partide olağanüstü bir şey olmadı" dedi.

Boş zamanlarını nasıl geçirdiğini gizlemeyen 36 yaşındaki genç Başbakan Marin, fotoğrafın geçen ay bir müzik festivalinden sonra arkadaşlarıyla yaptığı özel parti sırasında çekildiğini söyledi. Sahildeki evindeki partiyi anlatırken, "Sauna yaptık, yüzdük ve birlikte vakit geçirdik" dedi.

Finliler, başbakanın davranışları konusunda ikiye bölünmüş durumda, genç lidere özel hayatı yüksek profilli kariyeriyle bir araya getirdiği için bazılarından destek görürken, diğerleri onun boş zamanında yaptıkları nedeniyle muhakeme kabiliyetinin kaybolup kaybolmayacağına dair sorular yöneltti.

Sosyal Demokrat lider Marin, cuma günü uyuşturucu testine girmeyi kabul ederek, katıldığı partide hiç uyuşturucu kullanmadığını ve kullanan kimseyi görmediğini söyledi.

Marin, ocak ayında Reuters'a verdiği demeçte, kendisinin ve diğer genç kadın bakanların görevdeyken cinsiyetleri ve görünümleri nedeniyle yoğun nefret söylemiyle hedef alındıklarını söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN