Finlandiya'nın kararı sonrası NATO'dan ilk açıklama: Tarihi bir an olacak

Finlandiya'nın kararı sonrası NATO'dan ilk açıklama: Tarihi bir an olacak

Finlandiya hükümeti NATO'ya başvurma kararı aldıklarını duyurmuştu. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya'nın bu adımıyla ilgili kritik bir açıklama yaptı.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, hükümetinin NATO'ya katılma kararı aldığını "Finlandiya’nın güvenliğini en üst düzeye çıkaracağız" diyerek duyurmuştu.

Finlandiya'nın bu açıklamasının ardından Kovid-19'a yakalanan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya'nın kararıyla ilgili açıklama yaptı.

YARDIMCISI 'UZLAŞI' SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in açıklamalarına ilişkin daha önce NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana'dan bir açıklama gelmiş ve "Bir uzlaşı sağlamak için gerekli şartları bulacağımıza inanıyorum" demişti.

"TARİHİ BİR AN OLACAK"

Stoltenberg, "Tüm müttefikler, NATO’nun açık kapı politikasını desteklediği için İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine hak kazandığı konusunda hemfikirdir. NATO’ya katılmak Finlandiya, İsveç ve Avrupa için tarihi bir an olacak" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN