Fransa’da aşırı sağcılar meydanda: Protestocular NATO bayrağını kesti

Neredeyse bir yıldır süren Rusya’nın savaşında işgal altında olan Ukrayna’ya silah yardımı yapan Batılı ülkelerden Fransa’da aşırı sağcılar, ülkelerinin Ukrayna’ya verdiği desteğe karşı sokaklara çıktı.

Geçtiğimiz gün Fransa başkenti Paris’te meydana gelen protestolarda halk, Rus işgali altındaki Ukrayna’ya silah gönderen ülke yetkililerine tepki gösterdi. Yürüyüşü organize eden sağcı Les Patriotes Partisi’nin Başkanı Florian Philippot, NATO bayrağının kesildiği yürüyüşte yaklaşık 10 bin kişinin yer aldığını söylerken, ülkenin 25 farklı noktasında da başka yürüyüşlerin yapıldığını ekledi.

‘NATO DEMEK SAVAŞ DEMEK’

Paris’teki kalabalık, "Ukrayna'ya uçak yok, tank yok, füze yok", "NATO'dan çıkalım", "Macron, savaşınızı istemiyoruz" ve "Üçüncü Dünya Savaşı'na hayır" gibi sloganlar attı. Protesto sırasında sağcı partinin başkanı Philippot sahneye çıktı ve göstericilerin alkışları mavi NATO bayrağını ikiye keserek "NATO savaş demektir" dedi.

Politikacı, sonbahardan bu yana Fransa'nın NATO ve AB üyeliğine karşı protestolar düzenlerken, aynı zamanda savaş boyunca Ukrayna'ya silah teslimatını sert bir şekilde eleştiriyor.

LE PEN’İN YARDIMCISIYDI

2012-2017 yılları arasında Fransa'nın en büyük muhalefet partisi olan ve geçen yıla kadar Marine Le Pen liderliğindeki Ulusal Ralli’nin genel başkan yardımcısı olan Philippot, kendi partisi Les Patriotes'i kurdu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir