Fransa'da kayak merkezinde korkunç yangın: 2 ölü, 2 yaralı

Fransa'da kayak merkezinde korkunç yangın: 2 ölü, 2 yaralı

Fransa'da kayak merkezi Courchevel'de, mevsimlik işçilerin kaldığı binada çıkan yangında 2 kişi yaşamını yitirdi, 4'ü ağır 22 kişi ise yaralandı.

Fransız kayak merkezi Courchevel'deki bir otelde büyük bir yangın yaşandı. Yangında en az iki kişi yaşamını yitirdi, camlardan atlayan ya da vücudunda yanıklar oluşan 22 kişi ise yaralandı.

Yaralıların bir kısmının ciddi biçimde karbonmonoksit gazına maruz kaldığı öğrenilirken, durumu ağır olan dört kişiden üçü helikopterle hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

MEVSİMLİK İŞÇİLER KALIYORDU

Yangında zarar görenlerin kayak merkezinde çalışan mevsimlik işçiler olduğu belirtildi. Yerel yetkililer, yangının henüz gün doğmadan mevsimlik işçilerin kaldığı binada başladığını bildirdi. Yangından toplamda üç bina etkilendi.

19-01/20/resimid_11325508.jpg

Yangını kontrol altına almak için çok sayıda araç ve 70 itfaiyeci çalıştı. Binanın önemli bir kısmının ahşap olması yangının kolayca yayılmasına sebep oldu.

CAMLARDAN ATLADILAR

Alevlerden kurtulmaya çalışan çok sayıda işçi camlardan atladı. Sosyal medyada olay yerinden görüntüler paylaşıldı. Bir videoda üçüncü kattan atlayan bir kişi görülüyor.

Yerel basında çıkan haberlerde, binanın yabancı işçiler de dahil olmak üzere yaklaşık 60 tesis çalışanına ev sahipliği yaptığı belirtiliyor.

19-01/20/resimid_11325513.jpg

Yangının neden çıktığı henüz tespit edilemedi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı diledi ve itfaiyecilere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN