Fransa’da tartışmalı emeklilik reformu Resmi Gazete’de yayımlandı: Halk yeniden sokaklarda

Fransa’da tartışmalı emeklilik reformu Resmi Gazete’de yayımlandı: Halk yeniden sokaklarda

Fransa’yı aylardır grev ve ateşli protestolarla sarsan emeklilik yaşını yükseltecek düzenleme, Anayasa Konseyi’nin de onaylamasıyla Fransa lideri Macron tarafından imzalanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fransa’nın Anayasa Konseyi, ülkeyi karıştıran reformun emeklilik yaşını iki yıl artıracak maddesiyle beraber genelini onaylarken, düzenlemeye ilişkin 6 maddeyi tamamen veya kısmen reddetti. Yanı sıra, parlamenterlerin emeklilik reformunun referanduma götürülmesi yönündeki talebi de reddedildi.

1-011.jpg

YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR

Konseyin onayıyla, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, reformu anayasaya uygun olmayan maddeleri çıkarılmış haliyle imzadı ve düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlandı. Ülkede 3 aydır gündemin ana başlıklarından biri olan emeklilik reformuna karşı olanlar, dün 12. kez kitlesel gösteriler düzenlemiş, başkent Paris'teki eylemlerde 80 kişi gözaltına alınmış ve 76 güvenlik personeli yaralanmıştı.

2-005.jpg

ŞİDDET DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Fransız hükümetin emeklilik yaşının 62'den 64'e çıkarılmasını içeren yasa tasarısını oylama yapmadan meclisten geçirme kararı üzerine 16 Mart'ta başlayan kitlesel gösteriler devam ediyor. Gösterilere sert müdahale eden polis ile göstericiler arasında ülkenin birçok yerinde şiddet olayları yaşanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN