Fransız kadın sanatçılar Amini için saçlarını kesti

Fransız kadın sanatçılar Amini için saçlarını kesti

Fransız kadın oyuncular, Mahsa Amini’nin katledilmesini protesto etmek ve İran'daki insan hakları mücadelesine destek vermek amacıyla saçlarını kesti.

Mahsa Amini’nin katledilmesinin ardından İran'da başlayan protestolar devam ederken, Fransız oyuncular, İran halkına destek olmak için saçlarını kesti. Saçını kesen oyunculardan Juliette Binoche “Özgürlük için” ifadesini kullandı.

Isabelle Adjani, Berenice Bejo, Laure Calamy, Marion Cotillard, Julie Gayet, Charlotte Gainsbourg, Isabelle Huppert ve Alexandra Lamy kampanyada yer alan isimlerden birkaçı oldu.

Yazılı mesaj paylaşan oyuncular, mesajda,"Mahsa’nın 16 Eylül’deki ölümünden beri kadınların öncülük ettiği İranlılar, bu olayı protesto etmek adına hayatını riske atıyor. Bu insanlar en temel özgürlük haklarına ulaşmayı umuyorlar. Bu kadınlar, bu erkekler desteğinizi istiyorlar” ifadeleri yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN