İran'da rejim karşıtı eyleme katılan bir genç kızın kafatası ezilmiş halde cesedi bulundu

İran'da rejim karşıtı eyleme katılan bir genç kızın kafatası ezilmiş halde cesedi bulundu

Şeriatla yönetilen İran'da ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini'nin ardından başlayan rejim karşıtı protestolar sürerken, Nika Shakarami adlı bir başka genç kızın daha kafası ezilerek ölü bulunduğu öğrenildi. Shakarami'nin ailesi, kızlarının cesedinin güvenlik güçleri tarafından çalınarak başka bir yere gömüldüğünü söyledi.

İran'da geçen ay Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından öldürülmesinin ardından yaygın protestolar ülkeyi sarsmaya devam ederken, genç bir göstericinin ölümü protestoları yeniden alevlendirdi.

16 yaşındaki Nika Shakarami adlı genç kız, ilk olarak 20 Eylül 2022 günü başkent Tahran'da bir gösteriye katıldıktan sonra arkadaşına güvenlik güçleri tarafından takip edildiğini söyledikten sonra kayboldu.

nika-shakarami-kimdir.jpg
Nika Shakarami

CESEDİ ÇALINIP BAŞKA BİR YERE GÖMÜLDÜ

Shakarami'nin ailesi, kızlarının cesedini Tahran'daki bir morgda buldu. Shakarami'nin bir akrabası, genç kızı morgta teşhis etmek için sadece bir an yüzünü görmelerine izin verildiğini söyledi.

Shakami'nin ölüm haberi üzerine paylaşım yapan İranlı gazeteci Masih Alinejad, ailenin genç kızın kafatasının çok sayıda darbe sonucu ezildiğini ve burnun kırıldığını söylediğini aktardı.

Shakami'nin cesedi hafta sonu babasının memleketi olan Khorramabad'a gönderildi. Ancak, BBC'ye konuşan aileye yakın kaynaklar cesedin daha sonra kaçırıldığını ve yakındaki Veysian kasabasına gönderildiğini söyledi.

nika-shakarami-nasil-oldu.jpg

MAHSA EMİNİ PROTESTOLARI SÜRÜYOR

Diğer taraftan, İran'da Mahsa Emini'nin ölümü sonrası başlayan protestolar 19. gününe girerken ülkedeki birçok üniversitede bugün (5 Ekim 2022 Çarşamba günü) de gösteriler devam etti.

İslami Kuruluşlar Öğrenci Birliği'nin Telegram hesabından yayımlanan görüntülere göre, protestocu öğrenciler başta Tahran'daki Şerif Teknoloji Üniversitesi olmak üzere gözaltına alınan arkadaşlarının bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Güvenlik güçlerinin gözaltı işlemlerine son vermesini talep eden öğrenciler, yönetim karşıtı sloganlar atarak gözaltına alınan arkadaşlarına destek verdi.

iran-protestolari.jpg

AHLAK POLİSİ, MAHSA AMİNİ'NİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLMUŞTU

Tahran'da 13 Eylül 2022 tarihinde 'ahlak polisi' olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin 16 Eylül 2022'de yaşamını yitirmesi ülkede infiale yol açmıştı.

Amini'nin 17 Eylül 2022 günü memleketi Sakkız kentindeki cenaze töreni sonrasında başlayan gösteriler, ülkenin birçok kentine yayılmıştı.

İran devlet televizyonu, gösteriler sırasında aralarında güvenlik güçlerinin de olduğu 41 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

mahsa-amini-kimdir.jpg
Mahsa Amini

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN