İran Adli Tıp Kurumu'ndan skandal rapor: Mahsa darptan ölmedi

İran Adli Tıp Kurumu'ndan skandal rapor: Mahsa darptan ölmedi

Dünya gündemini sarsan Mahsa Emini olayında yeni bir gelişme yaşandı. İran Adli Tıp Kurumu, ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Emini'nin ölümünün "başına, hayati organlarına ve vücuduna darp sonucu değil, beyin hipoksisinin neden olduğu çoklu organ yetmezliğinden" kaynaklandığını açıkladı.

Dünyanın birçok yerinde ses getiren İran'da "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından "başörtüsü kurallarına uymadığı" gerekçesiyle polis nezaretine götürüldükten sonra hayatını kaybeden Mahsa Emini olayında İran Adli Tıp Kurumu, genç kızın ölüm nedenini "çoklu organ yetmezliği" olarak açıkladı.

Hastane belgelerine, beyin ve akciğer taramasına, otopsi sonuçlarına ve patoloji testlerine dayanılan raporda, Emini'nin başına ve uzuvlarına aldığı darbelerden değil, beyin hipoksisinin neden olduğu çoklu organ yetmezliğinden öldüğü açıklandı.

İran Adli Tıp Kurumu söz konusu raporunda, 22 yaşında hayatını kaybeden Emini'nin 8 yaşındayken beyin ameliyatı geçirdiği ve buna bağlı olarak beynin hipotalamus ve hipofiz bezinde adrenalin ve tiroid bozukluğu olduğu ifade edildi. Genç kadının bu nedenle hidrokortizon, levotiroksin ve desmopresin ilaçları kullandığı bildirildi.

Emini'nin "altta yatan hastalıkları" nedeniyle gözaltındayken fenalaştığı kaydedilen raporda, "İlk kritik dakikalardaki etkisiz kalp solunum resüsitasyonundan dolayı ciddi hipoksiye maruz kaldı ve bunun sonucunda beyin hasarı oluştu." ifadeleri yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN