İran devlet televizyonu hacklendi: Ekrana Mahsa Amini'nin görüntüleri yansıtıldı

İran devlet televizyonu hacklendi: Ekrana Mahsa Amini'nin görüntüleri yansıtıldı

İran devlet televizyonu, İran Dini Lideri Ali Hamaney’in konuşmasının yayınlandığı esnada hacklendi. "Adalet-i Ali" adlı hacker grubu tarafından siber saldırı gerçekleşmesinin ardından birkaç saniye boyunca ekranda Kadın, yaşam, özgürlük” sloganı atılırken, İran Dini Lideri Hamaney'in yüzünün hedef alındığı bir fotoğraf ve "yalancı çoban" yazılı olan görüntüler izletildi. Yayına, Mahsa Amini ile birlikte protestolar sırasında hayatını kaybeden kadınların görüntüleri de yansıdı.

İran devlet televizyonu, İran Dini Lideri Ali Hamaney’in konuşmasının yayınlandığı esnada hacklendi. Devlet televizyonunda sunulan haber bülteni sırasında İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in konuşması yayınlanırken ekranda 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini ile birlikte protestolar sırasında haytını kaybeden kadınların görüntüleri belirdi.

TV'DE 'KADIN,YAŞAM,ÖZGÜRLÜK' SLOGANLARI DUYULDU

İran lideri Hamaney'i hedef alınmış şekilde gösteren ve "bize katılın ve ayağa kalkın" yazılı kısa süreli görüntüde, "kadın, yaşam ve özgürlük" sloganları duyuldu.

Daha önce de İran yönetimine karşı siber saldırılar düzenleyen "Adalet-i Ali" adlı grup Twitter hesabından protestoyu üstlendi.

Yarı resmi İran Öğrenci Haber Ajansı (ISNA), söz konusu siber saldırıya ilişkin haberinde, "Bir hacker grubu tarafından saldırıya uğrayan devlet televizyonunun 21.00 haber bülteni kısa süre önce birkaç saniyeliğine kesildi" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN