İsrail ve Hamas arasında yürütülen ateşkes anlaşması kapsamında üç İsrailli rehine serbest bırakıldı. Han Yunus'ta Uluslararası Kızılhaç yetkililerine teslim edilen rehineler, İsrail güçlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Anlaşma çerçevesinde İsrail'in de 369 Filistinli mahkûmu serbest bırakması bekleniyor.
İsrail ile Hamas arasında yürütülen ateşkes anlaşması çerçevesinde yeni bir rehine takası gerçekleşti. İsrail vatandaşı olan Rusya doğumlu Alexander Troufanov (29), Arjantin doğumlu Yair Horn (46) ve ABD doğumlu Sagui Dekel-Chen (36), Gazze'nin Han Yunus bölgesinde Uluslararası Kızılhaç yetkililerine teslim edildi.
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ve İsrail Güvenlik Ajansı (ISA), rehinelerin serbest bırakıldığını doğrulayarak, Kızılhaç tarafından teslim alınan kişilerin İsrail güçlerine doğru yola çıktığını duyurdu.
FİLİSTİNLİ MAHKÛMLAR DA SERBEST BIRAKILACAK
Aynı anlaşma kapsamında İsrail'in de hapishanelerinde tutulan 369 Filistinliyi serbest bırakması bekleniyor. İsrail ve Hamas arasında varılan mutabakat çerçevesinde, taraflar belirli aralıklarla rehine takasını sürdürüyor.