Gazze'de çocuk aşıları tükendi

Gazze'de çocuk aşıları tükendi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları tüm şiddetiyle devam ederken Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada çocuklara yönelik aşı stokunun tükendiği belirtilerek, bu durumun 'felaket sağlık yansımalarına' neden olacağı konusunda uyarıda bulunuldu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'de başlattığı saldırılar 68 gündür devam ediyor.

Gazze Şeridi'nde Sağlık Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada çocuklara yönelik aşı stokunun tükendiğini belirterek, bu durumun 'felaket sağlık yansımalarına' neden olacağı konusunda uyarıda bulundu.

AFP'de yer alan habere göre, Gazze Sağlık Bakanlığı uluslararası kurumlara 'felaketin önlenmesi için' acilen ihtiyaç duyulan aşıların ulaştırılması çağrısında bulundu.

Bakanlık hangi aşıların tükendiğini belirtmezken, Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Ghebreyesus Pazar günü yaptığı açıklamada, "Gazze'nin sağlık sisteminin çöktüğünü, 36 hastaneden 14'ünün yalnızca kısmen çalıştığını ve tıbbi malzeme stokların azaldığını" söyledi.

Ghebreyesus ayrıca açıklamasında, "Kış koşullarının yaklaşmasıyla durumun daha da kötüleşmesi bekleniyor" dedi.

İsrail, silahlı adamlarının 7 Ekim saldırılarını başlatmasından bu yana Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'a karşı 68 günlük bir savaş yürütüyor.

Sağlık bakanlığına göre, İsrail'in o günden bu yana düzenlediği saldırılarda Gazze Şeridi'nde çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 18 binden fazla insan öldürüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN