Gazze'de sağlık sistemi çöktü: Hastanede sedye kalmadı, hastalar koridorlara taşındı

Gazze'de sağlık sistemi çöktü: Hastanede sedye kalmadı, hastalar koridorlara taşındı

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından Gazze'de imkansızlıklar nedeniyle hastanelerde yaralılara yerde müdahale ediliyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, konuya ilişkin Nasr Hastanesinden paylaştığı bir görüntüde bir çocuğa, tıbbi müdahale edilmeye çalıştığı görüldü.

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken Gazze'de imkansızlıklar nedeniyle yaralılara yerde müdahale ediliyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, konuya ilişkin Nasr Hastanesinden bir görüntü paylaştı. Görüntüde sağlık çalışanlarının Han Yunus kentindeki Nasr Hastanesine getirilen bir çocuğa, tıbbi imkansızlıklar içinde yerde müdahale etmeye çalıştığı görüldü.

Yerde uzanan yaralı çocuğa, bir yandan oksijen pompasıyla elle hava verilmeye çalışılırken, bir yandan da yarasının dikilmeye çalışıldığı dikkati çekti.

sdfs.jpg

İsrail ablukası ve bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'nde zor şartlarda ayakta kalan birkaç sağlık kuruluşu, kapasiteleri dolduğu için gelen yaralılara tıbbi imkansızlıklar ve ilkel şartlarda hizmet vermeye çalışıyor

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, cuma günü yaptığı açıklamada, Gazze'de tedavi imkanı olmadığı için her gün onlarca yaralıyı kaybettiklerini dile getirmişti.

Gazze’nin güneyindeki sağlık sisteminin "felaket seviyesinde" olduğunu ve hastanelerdeki doluluğun yüzde 262 seviyesine ulaştığını aktaran Kudra, hizmet verebilen hastanelerdeki sıkıntılara da dikkati çekerken, hastanelerde artık kemik kırıklarında kullanılan fiksatörlerin, cerrahi malzeme ve yanık ilaçlarının bulunmadığını, kan ünitelerinin test yapılmadan nakledildiğini ve bunun da hasta ve yaralılar için ciddi tehlike oluşturduğunu vurgulamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN