Grip sebebiyle iki çocuk hayatını kaybetti

Grip sebebiyle iki çocuk hayatını kaybetti

Dünyada bu yıl rekorlar kıran solunum yolu enfeksiyonları Avusturya'yı da vurdu. Hastanelerde büyük yoğunluklara sebep olan koronavirüsün dışındaki virüsler, can almaya başladı. Linz kentindeki bir hastanede iki çocuk grip nedeniyle yaşamını yitirdi.

Avusturya’da COVID-19’un haricinde solunum yolu rahatsızlıklarındaki artış sağlık sisteminde ciddi yoğunluk yaşanmasına sebep olurken, Linz kentindeki bir hastanede iki çocuk grip nedeniyle yaşamını yitirdi.

Ülkenin üçüncü büyük hastanesi olan Linz’deki Kepler Universitäts Klinkum’dan yapılan açıklamada, grip ve benzeri hastalıklar nedeniyle hastanenin doluluk oranının arttığı, bazı hastaların yoğun bakım servisinde tedavi gördüğü belirtildi.

Gerçekleştirilen açıklamada, COVID-19’un yanı sıra grip ve RSV olarak adlandırılan solunum yolu virüsü nedeniyle sağlık sisteminde ciddi yoğunluk yaşandığı kaydedildi.

Grip ve türevi hastalıkların bazı çocuklarda ağır geçtiği ve farklı hastalıkları tetikleyebildiğine değinilen açıklamada, grip nedeniyle 2 çocuğun hayatını kaybettiğini, durumu kritik olan 2 çocuğun ise yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü ifade edildi.

GRİP AŞISI TAVSİYESİ

Uzmanlar, ebeveynlere çocuklara grip aşısı yaptırmaları tavsiyesinde bulunurken, eczanelerde COVID-19, influenza ve RSV virüsünü test eden üçlü test imkanı sunulmaya başlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN