Hafter'den Putin'e mektup: Rusya'ya gelmeye hazırım

Hafter'den Putin'e mektup: Rusya'ya gelmeye hazırım

Moskova'da kurulan ateşkes masasından kalkan Hafter'den, Berlin'de düzenlenecek Libya konferansı öncesi dikkat çeken bir çıkış geldi. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Hafter, Putin'e bir mektup göndererek barış görüşmelerini sürdürmeye karar verdiğini ve bunun için Rusya'ya gelmek istediğini söyledi.

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in, barış görüşmelerini sürdürmek için Rusya'yı ziyaret etmek istediği duyuruldu.

Kremlin Basın Servisi'nden yapılan açıklamada, Hafter’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup gönderdiği belirtildi.

Açıklamaya göre, mektupta "Libya’da barışın sağlanmasına yönelik Moskova’da yürütülen görüşmeler için teşekkür ediyoruz ve bunu tümüyle destekliyoruz. Başlayan müzakere sürecine devam etmek üzere davetinizi kabul ederek Rusya’yı ziyaret etmeye hazırız" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Hafter, hafta başında Türkiye ve Rusya'nın gözetiminde Moskova'da yürütülen ateşkes görüşmelerinin ardından oluşturulan anlaşmayı imzalamadan Rusya'yı terk etmişti.

MOSKOVA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN